Hafize Gaye Erkan Aslında Görevden mi Alındı? İlan Metnindeki O Detay Dikkat Çekti!

Hafize Gaye Erkan Aslında Görevden mi Alındı? İlan Metnindeki O Detay Dikkat Çekti!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile görevinden istifa etti. Gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programında yaşanan değişimle birlikte Erkan'ın yerine Fatih Karahan atandı. Hafize Gaye Erkan'ın istifasıyla ilgili olarak yayımlanan karar metninde, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri gereğince görevden alındığı belirtildi. Metinde yer alan 'görevden alındı' ifadesi Erkan'ın kendi isteğiyle görevi bırakmadığı görevden alındığı iddialarını gündeme getirdi. Yayınlanan o karar metni şöyle:

Hafize Gaye Erkan 2 Yıl Daha Maaş Alabilecek

Merkez Bankası başkanlarının görev süreleri, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde dört yıl olarak belirlenmiş olsa da 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35. maddesi gereği performansları yetersiz görülenler görevden alınabiliyor. Görevden alındıktan sonra ise bu kişiler, yine aynı KHK'nin ek 35. maddesi uyarınca iki yıl boyunca eski görevlerinden maaş alma hakkına sahiptirler.

Şimşek'ten İlk Açıklama Geldi

Erkan'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten bir açıklama geldi. Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ekonomi programının kararlılıkla devam ettiğini vurgulayarak, Erkan'ın istifa kararını kişisel takdiri olarak gördüklerini belirtti ve Erkan'a ülkelerine sunduğu hizmet ve katkılardan dolayı teşekkür etti.