Hava Durumu Uyarısı: Çarşamba Günü Kar Kapıda!

Hava Durumu Uyarısı: Çarşamba Günü Kar Kapıda!

Soğuyan havanın etkisiyle Türkiye genelinde hava durumu ciddi bir değişiklik gösterirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 günün hava durumu tahminlerini içeren haritayı kamuoyuyla paylaştı. Yarın için 4 kente sarı uyarı yapılırken çarşamba günü ise bazı bölgelerde kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre ülkenin kuzey ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

  • Trakya ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

  • İç ve doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.

  • Marmara'da rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Uyarılar ve Riskler

Marmara'da görülecek yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın kuzey ve batı ilçeleri ile Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Bu durumda ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis için yarın sarı kodlu uyarı yapıldı. Hava durumu potansiyel tehlikeli olabilir, bu nedenle meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olmak önemli.

Prof. Dr. Orhan Şen'den Açıklamalar

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da hava sıcaklığının 10 derece düşeceğini belirtirken çarşamba günü Trakya'da özellikle Doğu Anadolu'da kar yağışının etkili olacağını ifade etti. Şen ayrıca gökdelenlerin ısı adası oluşturarak hava koşullarını etkilediğini ve bu durumun kar yağışını engellediğini söyledi.

Prof. Dr. Orhan Şen'e göre salı günü hariç olmak üzere ülkede hafta boyunca yağışlar devam edecek. Yağışların genellikle yağmur şeklinde olacağını belirten Şen, çarşamba ve hafta sonu ise Doğu Anadolu'da kar yağışı beklediklerini açıkladı.