IŞİD için 7 adet F-16 gönderiyor!

IŞİD için 7 adet F-16 gönderiyor!
Danimarka Başbakanı Helle Thörning Shmidt yaptığı basın toplantısında, IŞİD ile mücadele için bölgeye 7 adet F16 savaş uçağı göndereceklerini söyledi.

Schmidt, Danimarka’nın IŞİD ile mücadele için oluşturulan koalisyon güçlerine katılan ilk ülke olduğuna dikkat çekerek, savaş uçaklarının Suriye hava sahasında değil, Irak hava sahasında faal olacağını belirtti. Schmidt ayrıca, Danimarkalı subayların, bölgede IŞİD’e karşı savaşan Kürtlere taktik ve eğitim vereceklerini belirterek karara destek veren tüm siyasi partilere teşekkür etti.

Kürtlere verilecek eğitime katılacak ülkeler konusunda tam bilgisi bulunmadığını belirten Schmidt, gönderilecek subay konusunda açıklama yapmadı. Schmidt “Terör örgütü IŞİD’e karşı sadece askeri girişimlerle mücadele etmek yeterli değil.

Ayrıca, radikal güçler ve savaşmak için bölgeye giden göçmenlere karşı da siyasi mücadele vermek zorundayız. Böylece Danimarka IŞİD ile mücadeleye, askeri, siyasi ve insani yardımlarla katkıda bulunmuş olmaktadır” dedi. Schmidt, Danimarka’nın koalisyon güçlerine verdiği destek nedeniyle Danimarka ve Danimarkalılara yönelik oluşan tehditlere karşı diğer Avrupa ülkeleri gibi gerekli güvenlik önlemlerini alacağını açıkladı. Helle Thörning Schmidt ilk etapta desteğin 12 ay süreceğini ihtiyaca göre sürenin uzatılıp, desteğin arttırılabileceğini söyledi.

Danimarka daha önce de bölgeye bir nakliye uçağı göndermişti.