İstanbul'un Kar Özlemi Son Buluyor! İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak?

İstanbul'un Kar Özlemi Son Buluyor! İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak?

İstanbullular, kar yağışı beklentileriyle bir süredir İstanbul'a ne zaman kar yağacak sorusunu araştırıyorlar. Hem Meteoroloji hem de AKOM geçtiğimiz haftalarda uyarılarda bulunmuş, ancak şu ana kadar sadece İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmüştü. Peki, İstanbulda kar yağışı bekleniyor mu? İstanbul, yaşanan gelişmelerin ardından kar yağışını özlemle bekliyor. Konu hakkında dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a kar yağışının yeni tarihini açıkladı. Megakent ne zaman kar yağacak? Uzman ismin önemli açıklamalarıyla merak konusu olan İstanbul'a kar yağışı için beklentiler artıyor.

İstanbul'da Kar Yağışı Bekleniyor mu?

İstanbul'da Meteoroloji ve AKOM'un uyarı yaptığı hafta içinde kar yağışı gözlendi, hatta Silivri bölgesine kadar ulaştı. Uzmanlar, İstanbul'da deniz suyu sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olduğunu belirterek, kar yağışı için sıcaklıkların düşmesi gerektiğini vurguladı. Ancak, bu sebeple Silivri'ye kadar gelen kar yağışı sadece şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu ve genelde sağanak ve karla karışık yağmur şeklinde görüldü.

Mart Başında Kar Geliyor mu?

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a kar yağışı tahmini hakkında yaptığı açıklamada, şubat yarısından sonra hatta mart başında kar yağışının mümkün olabileceğini belirtti. Ancak bu durumun gerçekleşmesi için yağışlı sistemlerin yanı sıra sıcaklıkların 4 derecenin altına düşmesi gerektiğini dile getirdi. Eğer bu koşul sağlanırsa İstanbul'da kar yağışının mümkün olabileceği konusunda açıklamada bulundu.