Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İçişleri Bakanı Soylu’ya 5 kuruşluk tazminat davası

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İçişleri Bakanı Soylu’ya 5 kuruşluk tazminat davası

CHP lideri Kılıçdaroğlu,  dün partisinin grup toplantısında Sırp çete liderinin İstanbul'da yakalanmasına ve Soylu'nun her hafta 5 bin uyuşturucu satıcısı yakalandığına yönelik açıklamasına atıfta bulunarak "Tek tek yakalarına yapışıp onları hâkimin huzuruna çıkaracağız. Şimdi soruyorum bizim fotoroman nerede? Bir insanın gram kadar onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder. Ve böyle insanlar ülkeye en büyük zararı veriyorlar" diye tepki gösterdi. 

Bakan Soylu, CHP liderine sosyal medya hesabından cevap verdi. Paylaşımında "Onursuz olan, Kılıçdaroğlu'dur. Büyükelçilere bu cennet vatanı pazarlayan askerimize 'kimyasal silah' kullanıyor iftirası atanları savunan, Emniyet ve Jandarma'ya 'cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti' yaftası takan, PKK’nın Suriye kolu PYD'yi 'barış elçisi'(!) ilan eden, PKK mensuplarını sözde 'gazeteci' diyerek savunan, Türkiye'de terör bitiyor diye üzülen, eşkıya takımına mahkeme bastıran, 15 Temmuz'a 'tiyatro' diyen, kaç seçim kaybettiğini unuttuğumuz, koltuğunu işgal eden, KILIÇDAROĞLU ONURSUZDUR!"  ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından, Soylu'nun “Onursuz olan Kılıçdaroğlu'dur” sözlerine 5 kuruşluk tazminat davası açtıklarını ve hakaretten de suç duyusunda bulunduklarını duyurdu. 

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, “Süleyman Soylu, ‘Onursuz’ hakaretinin hesabını verecek. Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Süleyman Soylu'ya biçilen değer ve verilen talimat gereğince, Soylu aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtık. Ayrıca hakaret suçu yönünden suç duyurusunda bulunduk” dedi.