Kuduz köpek tarafından ısırılan çocuktan acı haber!

Kuduz köpek tarafından ısırılan çocuktan acı haber!

Bitlis’te 10 yaşındaki Mustafa Erçetin başıboş köpek tarafından ısırılmıştı. Durumu ailesinden gizleyen Erçetin, fenalaşınca hastaneye kaldırılmıştı. Kuduz olduğu tespit edilen Erçetin, tedavi için Ankara’ya yollanmıştı. Talihsiz çocuk tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü Köyü’nde 9 yaşındaki arkadaşı Polat Ergün ile köpeklerin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin durumu ailesinden sakladı.

Kolunda karıncalanma gibi bulgular başlayınca ailesi Erçetin’i hastaneye götürdü.

Hastanede köpeğin ısırdığını söylemesinin ardından Erçetin kuduz şüphesiyle Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne yollandı.

Tetkiklerde sudan korkma, tükürük salgısında artış, hırçın davranışlar ve anlamsız konuşmalar gibi belirtiler de gösteren küçük çocuğun kuduz olduğu saptandı.

Hastanede yapılan ilk iki testi negatif çıksa da üçüncü örnek alımında tükürüğünde kuduz virüsünün saptanmasıyla tedavi altına alınan Mustafa Erçetin’den kötü haber geldi.

Ankara Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesinde, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde kuduz tanısıyla tedavi gören 10 yaşındaki Erçetin tüm müdahalelere rağmen bugün öğleden önce hayatını kaybetti.

 AŞI İLE ÖNLENEBİLİRDİ

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Bülent Cengiz, “Aşıyla önlenebilecek bir hastalıktan dolayı bir evladımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerindeyiz” açıklamasında bulundu.