Meteorolojiden Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Meteorolojiden Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar, fırtına ve sel riskine karşı 3 il için turuncu, 11 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Mersin ve Antalya, turuncu kodlu uyarının yapıldığı iller olarak öne çıkarken; İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa ve diğerleri sarı kodlu uyarı alan iller arasında yer alıyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya'nın doğusunda ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları vurgulandı.

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu durum, ulaşımda aksamalara neden olabileceği gibi diğer olumsuzluklara da yol açabilir. 

Uzmanlar bu konuda vatandaşları, özellikle dışarıda seyahat ederken ve açık alanlarda bulunurken dikkatli olmaları ve tedbirli hareket etmeleri konusunda uyardı.