O polisler tahliye edildi!

O polisler tahliye edildi!

Görev yaptıkları yıllarda, farklı isimlerle yasadışı olarak dinledikleri gerekçesiyle İzmir merkezli 13 ilde, geçen 19 Ağustos tarihinde operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, 32 emniyet görevlisi, ’kamu kurumlarında görevli memurların farklı isim ile farklı meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile anayasaya ve ilgili kanunlara aykırı olarak dinlendikleri’ iddiasıyla gözaltına alındı. 32 emniyet mensubundan 11 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklu 11 emniyet mensubunun avukatları 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutuklamalara itirazda bulundu. İtirazları bugün değerlendiren mahkeme, incelediği 9 başvuru sonrası bu kişilerin tutuksuz yargılanmalarını ve tahliyelerini kararlaştırdı. tutuklu bulunan Hasan Ali Okan ve Mustafa Edip Çakmak’ın itiraz dilekçelerinin mahkemede bugün yapılan görüşülmeye yetişmediğini, pazartesi günü değerlendirileceğini öğrenildi.

Tahliye kararını ardından aileler Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’ne gelmeye başladı. Cezaevinde tutuklu polislerin tahliye işlemleri devam ederken aileleri yağmur altında beklemeye başladı. Tahliye olan Talha Ülkümen’i bekleyen eşi Melike Ülkümen, "Çok mutluyuz. Bizde hiç birşey değişmedi. İlk gün neyse aynıyız. Eşimin yaptığı her şeyin arkasındayım. Burayı bir cezaevi olarak görmedik, misafirhane olarak gördük. Çok şükür uzun sürmedi. Kavuşacağız’’ dedi.

KARAKAYALI:’’YAPTIKLARIMIZIN ARKASINDAYIZ’’

Uzun süren bekleyişin ardından aralarında aralarında Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı’nın bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı. Basına açıklama yapan Karakayalı, ’’Süreç başladığında ve arkadaşlarımız tutuklandığında hiç üzülmemiştik. Şimdi de gerçek manada bir sevinç yok. Bu bizim mesleğimizin süreçlerinden birisi. Bu mesleğe girerken bu tür şeyleri göze alarak girdik. Daha önceden encede evimizden, annemizden, ailemizden görev gereği uzun süre ayrı kalmışlığımız oldu. Öyle bir süreç diye değerlendirdik. Ve bu sürenin sonunda da bağımsız yargının verdiği karar ile de çıkıyoruz. İki arkadaşımız hala içeride. Onlarında en kısa zamanda çıkmasını bekliyoruz. Buradaki tüm arkadaşlarımın karakterine, iş ahlakına, yaptıklarına ben kefilim. Bu insanlar devletlerine ihanet edecek, ailelerinin boynunu eğdirecek hiçbir şey yapmadılar. Bu sürecin sonunda herhangi bir mahkumiyet olurda bir şekilde ceza alan arkadaşlar olursa bu insanların müdürü olarak, cezaların tamamına ben yatmaya hazırım. Bu kadar bu insanlara güveniyorum ’’ dedi. Serbest kalan polisler konvoy eşliğinde cezaevinden ayrıldı.