Otoyollarda Yeni Sistem: Serbest Geçiş Sistemi Yaygınlaşıyor

Otoyollarda Yeni Sistem: Serbest Geçiş Sistemi Yaygınlaşıyor

Otoyollarda yeni sistem yaygınlaşıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin otoyol sisteminde köklü bir değişim başlattı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 106 gişeden 20'si Serbest Geçiş Sistemine dönüştürüldü. Bakan Uraloğlu, kalan 86 noktada da bu sistemin devreye alınacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, gişe şerit seçme zorunluluğunun ve hız düşüşünün trafiği olumsuz etkilediğini belirterek, Serbest Geçiş Sistemi'nin trafik akışını kesintisiz hale getireceğini vurguladı. Gişelerde yaşanan trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmayı hedefleyen bu sistemle, vatandaşların hızlı ve güvenli bir şekilde yolculuk yapması sağlanacak.

İstanbul'da Trafik Hızlanıyor

Özellikle İstanbul'da trafik sorununu çözmek adına önemli adımlar atan Bakan Uraloğlu, İstanbul'un trafiğini hızlandıracak Serbest Geçiş Sistemi'ni devreye aldıklarını ifade etti. Gişelerde ödeme alımının trafik problemlerine yol açtığını belirten Uraloğlu, Serbest Geçiş Sistemi ile bu sorunun üstesinden gelmeyi amaçladıklarını söyledi. Uraloğlu, Türkiye genelinde toplam 106 gişenin 20'sinde Serbest Geçiş Sistemi'ni hayata geçirdiklerini ve kalan 86 noktada da uygulamaya alacaklarını belirtti. Bu adımın, vatandaşların yaşadığı trafik sıkıntılarını minimum seviyeye indirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Hangi Noktalar Dönüşecek?

Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüşecek noktalar arasında Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy ve Şekerpınar gibi önemli gişeler bulunuyor. Ayrıca Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar ve Hadımköy gibi bölgelerde de yakın zamanda bu sistemin uygulanacağı belirtildi.