İl ve İlçe Seçim Kurullarında İtirazlar Bugün 17.00'ye Kadar Yapılabilecek

İl ve İlçe Seçim Kurullarında İtirazlar Bugün 17.00'ye Kadar Yapılabilecek

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimleri için takvim işliyor. İl ve ilçe seçim kurullarında dün ilan edilen geçici aday listelerine bugün saat 17.00'ye kadar itiraz edilebilecek. Bu süre zarfında, adaylar ve vatandaşlar, listelerdeki herhangi bir hususa itirazda bulunabilecek. İtiraz süresinin sona ermesinin ardından, seçim kurulları tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda itirazların kabul edilip edilmeyeceği belirlenecek. Ayrıca adaylıktan istifa veya vefat gibi nedenlerle oluşacak eksiklikler 2 Mart tarihine kadar tamamlanacak. Bu süre zarfında kesin aday listeleri oluşturularak 3 Mart'ta ilan edilecek.

Birleşik Oy Pusulalarının Basımı ve Dağıtımı Başlıyor

3 Mart'ta ilan edilecek kesin aday listelerinin yanı sıra birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımı da başlanacak. Seçim takvimindeki önemli bir tarih olan 29 Şubat'ta, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtıma çıkarılması planlanıyor. Bu kağıtlar, oy kullanma yerleri ve diğer önemli bilgiler hakkında gerekli yönlendirmeleri içerecek.

Propaganda Dönemi 30 Mart'ta Sona Erecek

Seçim öncesi dönemde devam eden propaganda süreci ise 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek. Bu tarihten sonra, adaylar propagandalarını tamamlamış olacak ve seçmenlere verdikleri mesajlar netleşmiş olacak.