İYİ Parti Yeni Liderini Seçmek İçin Oy Kullanacak

İYİ Parti Yeni Liderini Seçmek İçin Oy Kullanacak
İYİ Parti, bugün yapılan 5. Olağanüstü Kurultay'ında Meral Akşener'in ardından yeni genel başkanını belirlemek üzere delegelerle bir araya gelecek.

İYİ Parti, 5. Olağanüstü Kurultayı'nda bugün yeni genel başkanını seçmek üzere delegeleriyle bir araya gelecek. Meral Akşener'in yerine geçecek lider için dört adayın yarışacağı seçim, Ankara'daki ATO Congresium'da gerçekleştirilecek. Kongre, seyircisiz ve yüksek güvenlik önlemleri altında yapılacak.

Kurultayda, İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışacak. Parti tüzüğü gereğince, adayların genel başkanlık adaylığı için delegelerin yüzde 5'ini ikna etmeleri gerekiyor, bu koşulu sağlayan adaylar yarışa katılım hakkını kazanmış durumda.

Kurultayın ilk turunda hiçbir adayın gerekli çoğunluğa ulaşamayacağı öngörülüyor.

Kurultayın ilk turunda hiçbir adayın gerekli çoğunluğu sağlaması beklenmiyor. Bu durumda en çok oy alan iki adayın ikinci turda yarışması öngörülüyor. Kulislere göre, Aydın ve Dervişoğlu arasında geçmesi beklenen başkanlık yarışı, ilk turda sonuçlanmayabilir. İlk tur sonuçlarına göre yüksek oy potansiyeli olan Tolga Akalın'ın, seçimin sonucunu etkileyebileceği ve diğer adaylar tarafından stratejik bir ortaklık teklifi alabileceği konuşuluyor.