Taylan Yıldız Bağımsız İBB Adayı Oldu

Taylan Yıldız Bağımsız İBB Adayı Oldu

Yerel seçimlere sayılı günler kala İYİ Parti'nin kurucularından ve Meral Akşener'in bir dönem yardımcılığını üstlenen Dr. Taylan Yıldız, bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adaylığını resmi olarak duyurdu. Geçtiğimiz haziran ayında İYİ Parti'den istifa eden Dr. Taylan Yıldız, partisinden ayrılık sebebini "Kişisel değil, sistemsel bir sebep. Benim özel bir meselem var: Ankara'nın gençleri duymaması meselesi" olarak açıklamıştı. Yıldız, bu ayrılığın ardından bağımsız bir siyasi yol çizme kararı almıştı.

Sosyal Medyadan Duyurdu: "Senin İçin Bağımsız Adayım"

Yıldız, İBB için bağımsız adaylığını sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.  X platformunda paylaştığı mesajda, "Senin İçin Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayıyım. Hep birlikte güç birliği yapacağız. İstanbul'a gençliğini geri kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Adaylar Belli Oldu: 4 Güçlü İsim Yarışacak

31 Mart seçimleri öncesinde partiler adaylarını açıklamaya devam ederken, İstanbul'da karşı karşıya gelecek güçlü isimler de netleşmeye başladı. Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'den Buğra Kavuncu ve Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu'nun yanı sıra bağımsız aday Taylan Yıldız da İstanbul'da yarışacak isimler arasında kendine yer buldu.