YSK Kesinleşen Aday Listelerini Yayımladı

YSK Kesinleşen Aday Listelerini Yayımladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne dair kesinleşen aday listelerini resmi internet sitesinde yayımladı. İstanbul, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için toplam 49 adayla en yoğun rekabetin yaşanacağı il oldu. Şehir, 22'si siyasi parti, 27'si bağımsız aday olacak şekilde seçim yarışına katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 26 siyasi parti, 3 bağımsız adayın yarışacağı görülürken Malatya'da ise 23 siyasi parti, 5 bağımsız aday 28 sandıkta mücadele edecek.

Ankara ve İzmir'de Toplam 51 Aday

Ankara'da 19'u siyasi parti, 5'i bağımsız toplam 24 aday, İzmir'de ise 21 siyasi parti, 6 bağımsız aday seçimlere katılacak. Öte yandan Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday bulunmuyor partiler arası mücadele olacak.

Tek Adayla Yarışacak İlçeler

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal beldesinde sadece AK Parti'den Cevher Benek aday olarak gösterildi. Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Akıncılar beldesi ile Tokat'ın Almus ilçesinin Gölgeli beldesinde ise sadece birer adayla seçimlere katılacaklar. Şırnak ve Adıyaman'da AK Parti, Tokat'ta ise CHP'nin adayları mevcut. 3 Mart'ta ilan edilen kesin listelerle birlikte Türkiye, 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne odaklanmış durumda.