Tutuklu polisler tazminat davası açtı

Tutuklu polisler tazminat davası açtı

Emniyetteki ‘paralel’ yapı iddialarına ilişkin yürütülen soruşmada tutuklanan polislerin avukatları, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Gözaltı aşamasında hukuksuzluklar yaşandığını iddia eden avukat Ömer Turanlı, bu konuda Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvurularının kabul edildiğini belirtti. Soruşturma dosyasının aylardır bir örneğini istemelerine rağmen ellerine ulaşmadığını iddia eden Turanlı, dosyanın kendilerinden gizlendiğini öne sürdü.

“DAVALARIN DEVAMI GELECEK”

Soruşturma dosyasında yer alan baş müfettiş raporunu dijital bir örneğini Emniyet Müdürlüğü’nden teslim aldıklarını belirten Avukat Ömer Turanlı, “Bu raporu görme ve inceleme fırsatı bulduk. Bu rapor hukuka ve usule aykırıdır. Müfettişler yetkileri olmayan bir inceleme yapmışlar ve 3 savcı ve 20’ye yakın hakimin verdiği kararların hukuka uygunluğunu denetlemişlerdir. bu durum hukuk tarihimiz açısından büyük bir kayıp ve ayıptır. Süper yetkili polis başmüfettişleri hakimlerimize adeta hukuk öğretiyorcasına inceleme yapmışlar, onların verdiği kararların kuvvetli suç şüphesinden yoksun olduğu değerlendirmesinde bulunmuşlardır. Bu durumun hukuki bir izahı mümkün değildir” dedi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Serdar Bayraktutan, Ömer Köse, Ömer Özüyılmaz, Reşat Nuri Polat ve Yakup Acar adına dosyada yer alan müfettiş raporunu hazırlayan 3 memur hakkında 500 Bin liralık tazminat talebiyle dava açtıklarını belirten Ömer Turanlı, “Bu davaların devamı gelecek ve tazminat taleplerimiz de artacak dedi.

Avukat Turanlı müvekkilleri görevden uzaklaştıran İstanbul ve Hakkari Emniyet Müdürlükleri ve Valilikleri aleyhine de 90 bin TL’lik dava açtıklarını sözlerine ekledi.