Twitter'da istifa dalgası sürüyor! Ofisler, geçici olarak kapatıldı

Twitter'da istifa dalgası sürüyor! Ofisler, geçici olarak kapatıldı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından işten çıkarmalar, tartışmalı yeni uygulamalar ve uzaktan çalışmaya son verilmesi ile gündeme gelen Twitter'ın ofisleri geçici olarak kapatıldı. Karara herhangi bir gerekçe gösterilmedi.

BBC News'un edindiği bilgiye göre, şirketten çalışanlara gönderilen mesajda, ofislerin şu andan itibaren geçerli olmak üzere 21 Kasım pazartesi gününe kadar kapatıldığı, çalışanların giriş kartlarının askıya alındığı belirtildi.

Mesajda bu kararın sebebi açıklanmazken, çalışanlardan gizli şirket bilgilerini sosyal medyada paylaşmamaları ve basın mensuplarıyla konuşmamaları istendi.

Karar, Elon Musk'ın çalışanlardan "uzun saatler çalışmayı taahhüt etmelerini veya işten ayrılmalarını" istemesinin ardından geldi. Washington Post'un haberine göre Musk, personele gönderdiği e-postada perşembe gününe kadar uzun saatler çalışma taahhüdünü vermeyen çalışanlara üç aylık kıdem tazminatı ödeneceğini söyledi.

Ofislerin pazartesiye kadar kapatılması kararı öncesinde, Musk'ın bu e-postasından sonra çok sayıda çalışan yeni şartları kabul etmeyerek işten ayrılmıştı. Çalışanlar, kararlarını Twitter üzerinden açıklamıştı.