Vekil polis aracını kovaladı!

Vekil polis aracını kovaladı!

Suruç ilçesine bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Tanal ile içinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve bazı partililerin bulunduğu, CHP Şanlıurfa İl Saymanı Hayrettin Cidil yönetimindeki 63 M 3169 plakalı otomobile ilçe merkezinde seyir halindeki 63 A 0831 plakalı zırhlı polis aracı çarptı.

Maddi hasarın oluştuğu otomobilden inerek tepki gösteren Tanal, olay yerinden uzaklaşan polis aracının peşinden koştu. Zırhlı araca asılan Tanal, bir süre arkasından asıldığı araçla yaklaşık 2 kilometre yol kat etti.

Milletvekilinin asılı bulunduğu zırhlı araç, bu sırada park halindeki 63 ER 168 plakalı başka bir otomobile çarptı. Bu otomobilde de maddi hasar oluştu.

Tanal, güvenlik noktasında duran aracın sürücüsü polis memuruna tepki gösterdi.

Şikayetçi oldu

Tanal, yaptığı açıklamada, Suruç ilçesinde yaşanan gelişmelerle ilgili kaymakamlık ve belediye başkanlığı ziyaretleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Ziyaretlerin ardından Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda incelenmelerde bulunmak üzere aracına bindiğini anlatan Tanal, "Arabaya bindikten sonra daha kaymakamlık binası yakınlarındayken üzerimize doğru gelen zırhlı polis aracı, bizi görmesine rağmen gelip arabaya çarptı. Kazayı incelemek için arabadan inerken polis aracının kaçmaya başladığını gördüm ve aracın üzerine doğru koşmaya başladım" dedi.

Araca doğru "dur" şeklinde bağırdığı halde durmayınca, aracın arka kısmına tutunduğunu dile getiren Tanal, şöyle konuştu:

"Polis aracının arkasında yaklaşık 10 kilometre gittik. Bu sırada sürekli 'dur' diye bağırdım ama durmadı. Bu sırada başka bir araca daha çarpıp kaçmaya devam etti. Bir süre sonra yavaşlayan aracın ön tarafına geldiğimde sürücü yeniden hareket etmeye başladı. Bu sefer de şoför kapısındaki basamaklarına tutunup, canımızı hiçe sayarak yola devam ettik. Nitekim bir petrol istasyonunda aracı durdurmayı başardık. Çok şükür canımıza bir şey olmadı. Ama bindiğimiz araç kullanılamaz hale geldi. Şu an çekici yardımıyla Şanlıurfa'ya geliyor. Hukuk devleti olan bir ülkede kanuna en fazla riayet etmesi gereken kişilerin vatandaşın malına zarar vererek böyle bir tutuma bürünmesi doğru değil."

Tanal, olayın ardından Emniyet Müdürlüğüne giderek sürücü polis memuru hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.