YÖK inceleme başlattı! Dumlupınar Üniversitesi'nde rüşvetle üniversiteye kayıt iddiası

YÖK inceleme başlattı! Dumlupınar Üniversitesi'nde rüşvetle üniversiteye kayıt iddiası

Kütahya'da bulunan Dumlupınar Üniversitesi'nde, dönemin Lisansüstü Eğitim Müdürü'nün, Libyalı öğrencileri para karşılığında üniversiteye kaydettiği iddiası üzerine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu üyeleri incelemelerde bulundu.

Birçok akademisyen, yabancı uyruklu öğrencinin derslere girmediğini ve öğrencilerin şirketler tarafından okula getirildiğini aktardı.

İnceleme başlatıldı

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Dumlupınar Üniversitesi'nin Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürlüğü’nde görevli bir akademisyen, geçtiğimiz günlerde savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Akademisyen, ‘insan kaçakçılığı’ suçlamasıyla dönemin Lisansüstü Eğitim Enstitü Müdürü olan ve daha sonra Rektör Yardımcılığı'na getirilen Ş.A.'nın para karşılığı öğrencilerin ikamet işlerini hallettiğini, Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezini (TÖMER) bu iş için kullandığını iddia etti. Öte yandan yabancı uyruklu bir öğrenci de kendisinden para alındığını ve üniversiteden kısa bir süre sonra kaydının silindiğini söyleyerek YÖK'e şikayet dilekçesi yazdı.

Akademisyenin iddiası üzerine YÖK Denetleme Kurulu üyeleri akademisyenlerden hem savunma hem de bilgi istedi.