Hamas, Refah Operasyonu Gerçekleştirilirse Müzakerelerin Durdurulacağını Açıkladı

Hamas, Refah Operasyonu Gerçekleştirilirse Müzakerelerin Durdurulacağını Açıkladı
Gazze'de devam eden müzakerelerde Hamas, Refah'a olası bir İsrail kara saldırısını kırmızı çizgi olarak belirledi ve böyle bir durumda görüşmelerin sonlandırılacağını açıkladı.

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmaların gölgesinde, Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, son ateşkes teklifine ilişkin tutumlarını net bir şekilde açıkladı. Arabulucuların sunduğu teklife olumsuz yanıt veren Hamas, İsrail'in Refah kentine olası bir kara saldırısı düzenlemesi durumunda müzakerelerin askıya alınacağını belirtti.

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, Lübnan medyasına yaptığı açıklamada, "Son ateşkes teklifine karşı tutumumuz olumsuz. Ancak müzakereler halen devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Hamdan, İsrail'in Refah kentine yönelik beklenen operasyonu gerçekleştirmesi durumunda müzakerelerin durdurulacağını vurgulayarak, "Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse, müzakereler askıya alınır ve Hamas, ateş altında müzakere yapmaz" dedi.

Hamas'ın tutumuyla ilgili yapılan açıklamada, olumsuz tutumun müzakerelerin tamamen durduğu anlamına gelmediği vurgulandı ve Hamas'ın kendi teklifini sunma planı olduğu iddia edildi.