MERKÜR RETROSU BAŞLIYOR

Merkür retrosu başladı...

Merkür her sene ortalama üç kez retro yapar ,bu sene ikincisini  yaşamaya başladık,22 Haziran'a kadar  bu süreç devam edecek.

Gezegenlerin retro olmasından kaygılanmak yerine o gezegenin tavrını ve tarzını tanıyarak hayatımızı daha kaliteli hale getirebiliriz.Başınıza gelen her negatif olayı Merkür gerilemesine lütfen bağlamayın. Olaylarla verdiğimiz tepkiler bakış açımız ile ilgilidir,bazı olayların önüne geçemezsiniz olması gereken olur,ancak güzel şeyler için emek harcayabilirsiniz  

Retro zamanları korkulacak zamanlar değildir.Bu dönemler içe dönmek,geriye bakmak ve muhakeme yapmak için uygundur. Hayatta sürekli ileriye giderek hareket edersek çabuk yorulup yorgun düşeriz yada etrafımızda olup bitenleri görmeyiz.Bunu bir araba ile seyahat gibi düşünün.Hiç durmadan yada hız kesmeden  gittiğinde varacağınız  yere belki daha erken varabilirsiniz,ancak yolda giderken etraftaki güzellikleri görmeyebilir ve neler kaçırdığınızın farkına bile varamazsınız.Ta ki aynı yoldan geçmiş ve orada gördüğü yaşadığı güzellikleri anlatan biri ile karşılaştığınızda  fark edebilirsiniz.Mola vermediğinizde ise yine erken gidersiniz,ancak bu seferde aracınız yıpranmış ve yorgun olur,bunu da aynı özelliklere sahip aracı servise götürdüğünüzde anlarsınız,yada sizi daha erken yolda bıraktığında.

Merkür iletişimimiz temsil ettiğinden bu dönemde,yazılı ve sözlü iletişimlerde bazı aksaklıklar yada yanlış anlaşılmalar daha fazla olabilir.Bu yüzden de mail,telefon,kargo vs..gönderirken iki kere kontrol etmek çok daha yararlı olabilir.Aldığınız haberleri,bilgileri de mutlaka sorgulayın .Ayrıca bilgisayar başta olmak üzere elektronik eşyaların bozulması da fenomen durumundadır.Bu Merkür retrosunun etkilerini bu yılki göksel olaylar nedeni ile  diğer retro dönemlere göre daha yüksek hissedebiliriz.

Hafızanız kuvvetli ise Mayıs 2021 yılında neler yaşamıştınız yada o dönemde hangi konular gündeminizdeydi,bu konuların benzerleri ile karşılaşabilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi