DEĞİŞİM YAŞAYAN DÜNYANIN AYAK SESLERİ

                              DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ

   Son yılların en önemli gökyüzü olaylarından birinin başlangıcını yaşayacağız.. 22 Mart -2 Temmuz 2020’de Satürn Kova burcuna geçiş yapıyor. Sonra Oğlak burcuna geri dönecek. Asıl transit 17 Aralık 2020-7 Mart 2023 aralığında gerçekleşecek. Martla-Temmuz ayındaki bu kısa geçiş bile Satürn Kova sürecini anlamak adına bize ilk ipuçlarını vereceğinden bir nevi fragman niteliği taşıyor diyebiliriz.

  Satürn sizlere maddi manevi bilgeliği sunar, elbette almak ve öğrenmek isteyenlere. Bu yaşattığı deneyimlerden ders çıkaran  kişiler yaşam yollarında daha akıllıca ilerlerler.Bizlerin neler yaptığıyla ilgilenir,aslında siz ne ekerseniz  onu biçer. Eğer ekmeyi becermezseniz bir sonraki adımda o sizin yerinize eker ve belki de bundan pek memnun kalmazsınız, özetle bizi eğitip disipline eder.

  Her burç değiştirdiğinde bizlere farklı konularda yeni sınavlar,yeni engeller ve kısıtlamalar verir. Ağır ağır ilerler. Yavaş hareket ettiği için burç değiştirmesiyle farkında olmadan hayatınızda köklü değişiklikler yaptırır.

Bu dönem özellikle ilk olarak  bağımsızlık ve özgürlükle ilgili konular olacaktır. Kendini ifade etmenin, özgürlüğün, düşünce özgürlüğünün ne denli önemli ve değerli olduğunu fark edeceğimiz bir dönem bekliyor bizleri. Bu özgürlük ile ilgili konuları hem bireysel  hayatımızda hem de dünyada, daha fazla gözlemleyeceğiz.Bazen öyle sorumluluklar yükleneceğiniz ki, bu yükler özgürlüğümüzü kısıtlayabilir.Hem sorumluluk alıp hem de özgürlük alanını nasıl yaratacağımızı sık sık  düşüneceğiz. Bunu çeşitli şekillerde deneyimleye bilirsiniz.Mal sahibi olmak için kredi alırsınız ve bunun ödemeleri ile uğraşırken,sosyal hayatınızda bazı kısıtlamalara gitmek durumunda kalabilirsiniz.Uzun süredir yalnız  yaşıyorsunuzdur, birden kendinizi ilişki  yada evlilik içinde bulabilirsiniz ve  özgürlük duygunuz elinizden alınıyor gibi hissedebilirsiniz.İlişkiniz size nefes alma alanı bırakmıyordur  bu dönemde, bunun için çareler ararsınız.

   Kova aynı zamanda bilim ve teknolojidir. Teknolojik gelişmeler, internet ve sosyal medyada engellemeler, eğitimde çığır açacak yeniliklere ev sahipliği yapabiliriz. Uzayda yeni bir yaşamla ilgili süreçler, kripto paraların hayatımıza girmesi vs..Satürn Kova geçişinin önemli konuları arasında yer alıyor.

  Bambaşka bir döngüye teknoloji çağına giriyoruz,Teknoloj,bilgi,özgürlük çağı. Değişimin ayak sesleri başlıyor. 22 Mart -2 Temmuz 2020 arasında neler  yaşadığınıza dikkat edebilirsek gelecek 2,5 yıl içinde hangi konularla ilgili sınavlarımızın olduğunu önceden fark edebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi