Aile Bakanlığı Güzel Haberi Duyurdu! 150 Bin TL Faizsiz Kredi Uygulaması Resmen Başlıyor

Aile Bakanlığı Güzel Haberi Duyurdu! 150 Bin TL Faizsiz Kredi Uygulaması Resmen Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sözlerinden biri olan 150.000 TL faizsiz kredi uygulaması Türkiye'de resmen başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu önemli ekonomik destek programıyla ilgili başvuruların başlayacağı tarihi açıkladı. Faizsiz kredi imkanının, Cumhurbaşkanının vaatlerini hayata geçirme adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında vatandaşları bu fırsattan yararlanmaya davet etti.

Başvuru Tarihi Belli Oldu

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz kredi uygulamasına ilişkin yaptığı açıklamada, uzun süren çalışmaların ardından Aile ve Gençlik Fonu'nu hayata geçirdiklerini belirtti. İlk olarak deprem bölgesinde başlatılacak olan bu uygulamanın daha sonra tüm Türkiye'ye yayılacağını ifade eden Bakan Göktaş, başvuruların 15 Şubat itibarıyla kabul edilmeye başlanacağını duyurdu. Ekonomik rahatlama sağlayacak bu önemli fırsatın, özellikle deprem bölgesindeki vatandaşlara yönelik bir destek olduğuna vurgu yaptı.

Başvuru Detayları Açıklandı

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz kredi başvurularının detaylarını açıkladı. Başvuruların 15 Şubat'tan itibaren deprem bölgesindeki vatandaşlar tarafından gerçekleştirilebileceğini belirten Bakan Göktaş, bu başvuruların bakanlığın resmi web sitesi ve e-devlet üzerinden alınacağını bildirdi. Özellikle deprem bölgesinde aile kurma aşamasındaki gençlere yönelik faizsiz kredi desteğiyle ilgili bilgiler veren Bakan, gençlerin bu kredi ile kendi projelerini hayata geçirebileceklerini vurguladı.

Faizsiz Kredide Avantajlı Geri Ödeme Fırsatı

150.000 TL faizsiz kredi uygulaması, vatandaşlara önemli avantajlar sunuyor. Kredi çekildikten sonra ilk 2 yıl boyunca herhangi bir geri ödeme yapılmasına olanak tanıyan bu uygulama, 2 yıl sonrasında ise 48 ay vadede düşük taksit seçeneği sunuyor. 150.000 TL faizsiz kredi çekenler, 2 yıl sonra aylık 3.125 TL kredi taksiti ödeyerek finansal rahatlık yaşayacaklar. Faizsiz olması nedeniyle vatandaşlar, 4 yıl içerisinde taksit taksit borçlarını ödeyerek avantajlı bir geri ödeme süreci geçirecekler.

Enerjinin Kaynaklarından Vatandaşlara Destek

Türkiye, doğalgaz ve petrol kaynaklarından elde edilen gelirleri vatandaşlara yönlendirmek için Aile ve Gençlik Fonu'nu hayata geçiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yer aldığı bu fon, vatandaşlara 150.000 TL faizsiz kredi sağlamak amacıyla oluşturuldu. Doğalgaz ve petrol gelirlerinin bir kısmının bu fona aktarılmasıyla oluşacak kaynak, faizsiz kredi olarak vatandaşlara sunulacak.