Başvuru Şartları Açıklandı! Emeklilere Doğalgaz, Fatura ve Kira Yardımı Kapıda!

Başvuru Şartları Açıklandı! Emeklilere Doğalgaz, Fatura ve Kira Yardımı Kapıda!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın girişimi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamalarıyla, 4A, 4B ve 4C kapsamındaki milyonlarca emekli vatandaşa doğalgaz, fatura ve kira yardımı yapılacağı duyuruldu. Bu yardımların, emekli maaşlarındaki zamların alım gücüne etki etmemesi nedeniyle yapıldığı belirtiliyor.  İşte emeklilere fatura ve kira yardımı başvuru ve detayları…

Emeklilere Doğalgaz ve Et Desteği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş öncülüğünde başlatılan emekli desteği çalışmaları kapsamında, Ankara'da ikamet eden emekli vatandaşlara yönelik 900 TL değerinde doğalgaz ve et desteği sağlanıyor. İhtiyaç sahibi emeklilere yönelik doğalgaz desteği miktarı 500 TL, et desteği ise aylık 400 TL olarak belirlenmiştir. Bu desteklerle emeklilere umut verilirken, Ankara'da yaşayan emekli vatandaşların maddi sıkıntılarının bir nebze olsun hafifletilmesi amaçlanıyor.

Emeklilere Yeni Destek Müjdesi

Mansur Yavaş, emeklilere yönelik önemli bir müjdeyi duyurdu. Doğalgaz ve et desteğinin yanı sıra, 27.569 emekliye 6. kez 1.000 TL nakdi destek sağlanacağını açıkladı. Başvuruların kabul edileceği kanallar arasında belediyeler ve resmi internet adresi bulunuyor.

Fatura ve Kira Yardımı Yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere yönelik yeni bir destek programı üzerinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile işbirliği yapıyor. Bu program kapsamında emeklilere fatura ve kira desteği sağlanması planlanıyor. Henüz resmi açıklama yapılmamış olsa da, bu desteğin emekliler için büyük bir ekonomik rahatlama sağlayacağı öngörülüyor. Detaylar resmi açıklama sonrasında duyurulacak.