Doğalgaz Tüketim Desteği nedir, başvuru nasıl yapılır?

Doğalgaz Tüketim Desteği nedir, başvuru nasıl yapılır?

Kabine Toplantısının ardından ulusa seslenen Erdoğan, bu kış da Doğalgaz Tüketim Desteği'nin devam edeceğini belirtti. Erdoğan bu sene de devam edecek Doğalgaz Tüketim Desteği için başvuru sürecinin başladığını duyurdu. İhtiyaç sahibi kişiler başvurularını e-devlet üzerinden yapacak.

Doğalgaz Tüketim Desteği ne zaman yapılacak?

Doğalgaz Tüketim Desteği başvuruları, 5 Eylül'den itibaren e-Devlet üzerinden başladı.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikâmet eden ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

Doğalgaz Tüketim Desteği başvurusu nasıl yapılır?

Erdoğan, ''Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Doğalgaz Tüketim Desteği ödemeleri nasıl yapılacak?

Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağı açıklandı. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Doğalgaz Tüketim Desteği başvuru şartları neler?

Doğalgaz Tüketim Desteği için geçen sene belirlenen şartlar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulunmuştu.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten yararlanabileceğini kaydeden Bakan Yanık, "Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak" demişti.

Bakan Yanık ayrıca sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdürenlere belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacaklarını kaydetmişti.