ATM'lerde Küçük Banknotlar Tarih Oluyor! Bayramdan Sonra Geçerliliklerini Yitirecekler!

ATM'lerde Küçük Banknotlar Tarih Oluyor! Bayramdan Sonra Geçerliliklerini Yitirecekler!
Ekonominin canlanması için alınan yeni kararlar arasında dikkat çekici bir değişiklik daha var! Ramazan Bayramı'ndan sonra, ATM'lerde o paralar artık geçerli olmayacak.

Ülkemizde hızla artan enflasyonla mücadelede farklı önlemler alınıyor. Bankaların kararları ise dikkat çekici bir hal alıyor.

Bankaların aldığı son karara göre, ATM'lerde kullanılacak banknotlarda büyük bir değişiklik yapılacak. Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'ya göre, ATM'ler artık 10 TL ve 20 TL yerine daha büyük paraları verecek.

Küçük Banknotlar Tarih Oluyor

Yüksek enflasyon ve yaşam maliyetlerinin artmasıyla birlikte, ATM'ler için radikal bir karar alındı. Bu karar, Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun aktardığı habere göre şekillendi. Bayramdan sonra, ATM'lerde bu yeni uygulamanın yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

Artık vatandaşlar, ATM'lerden 5, 10, 20 TL gibi küçük miktarları çekemeyecek. Bunun yerine, sadece 50, 100 ve 200 TL gibi daha büyük miktarların çekilmesine izin verilecek.

atmlerde-kucuk-banknotlar-tarih-oluyor-2.jpg

ATM'lerde 200 TL'nin Hakimiyeti

Son zamanlarda basılan banknotların büyük çoğunluğunun 200 TL olduğu bilgisi, birçok kişiyi şaşırttı. Özellikle küçük miktarlardaki paralara ihtiyacı olan vatandaşlar, anlık gereksinimlerini nasıl karşılayacaklarını merak ediyorlar.

Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun belirttiğine göre, Merkez Bankası son dönemde bastığı her 5 banknottan 4'ünü 200 TL olarak basıyor. Bu durum, ATM'lerde kullanılan banknot çeşitliliğini de etkiliyor.

ATM'lerde Köklü Değişim

Türkiye genelindeki ATM'lerde köklü bir değişiklik kapıda! Aktarılan habere göre, bayramdan sonra ATM'lerden 5, 10 ve 20 TL banknotları çekilemeyecek. Bunun yerine, daha büyük değerdeki 50, 100 ve 200 TL banknotlar çekilebilecek. Ancak, belirtilen 5, 10, 20 TL'lik banknotların ATM'ye yatırılıp yatırılmayacağına dair henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.