Devlet Hane Hane Elektrik Faturalarını Ödüyor! 4 Milyon Konut İçin Dev Destek

Devlet Hane Hane Elektrik Faturalarını Ödüyor! 4 Milyon Konut İçin Dev Destek

Hükümet, küresel enerji fiyatlarının artışından etkilenmemesi için ihtiyaç sahibi hanelere yıllardır elektrik faturası ödememe olanağı sağlıyor. Bu destekle milyonlarca hane, daha uygun fiyatlarla elektrik kullanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma kapsamında bu yıl 4 milyon 53 bin 500 haneye elektrik tüketim desteği verilecek.

Elektrik Faturası Desteği

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV), düzenli yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere elektrik tüketim desteği sunuyor. Bu destek, aylık 260 TL'yi buluyor ve hane halkının büyüklüğüne ve elektrik tüketimine göre değişiyor. Örneğin, 1-2 kişilik hanelere 75 kWh için 130.09 TL, 3 kişiliklere 100 kWh için 173.46 TL, 4 kişiliklere 125 kWh için 216.82 TL ve 5 kişilik ve üzeri ailelere 150 kWh için 260.19 TL destek sağlanıyor.

Devletin Elektrik Desteği Kimlere Veriliyor?

Devletin sağladığı elektrik desteğinden faydalanma hakkına sahip olanlar, düzenli sosyal yardım programlarına dahil olan ihtiyaç sahibi haneler arasında yer alıyor. Bu destek programından, 65 yaşını geçmiş muhtaç bireyler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşini kaybetmiş kadınlar, asker aileleri, yetimler ve kronik hastalık yardımı alanlar yararlanabiliyor. Bu destekle birlikte devlet, aylık ortalama 200 TL'lik fatura tutarını üstlenerek toplamda yaklaşık 10 milyar TL'lik elektrik faturasını karşılıyor.

Elektrik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektrik desteği almak isteyenler için işlem oldukça basit. Başvuru için herhangi bir kuruma gitmeye gerek yok. Sadece kimlik kartı ve son elektrik faturasıyla birlikte PTT şubesine giderek başvuruda bulunmak yeterli. Devlet, düzenli sosyal yardım alan hanelerin hak sahipliği durumunu sistem üzerinden kontrol ederek ödemeleri hazırlıyor. Kiracı olmak veya elektrik sayaçları ev sahibinin üzerinde olmak, destek almayı engellemiyor. Başvuru sahipleri, bakanlığın kayıtlarında bulundukları için ek belge göstermelerine gerek yok.