DİKKAT! SGK'dan Acil Uyarı Geldi! Emekli Maaşınız Kesinti Tehlikesi Altında

DİKKAT! SGK'dan Acil Uyarı Geldi! Emekli Maaşınız Kesinti Tehlikesi Altında

Türkiye'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasıyla toplam emekli sayısı rekor seviyeye ulaştı. Ancak bu durum sahte emeklilik başvurularının artmasına neden oldu. Bazı kişiler hileli yollarla emeklilik başvurusu yaparken, bazıları da habersiz olarak sahte işyerlerinde sigortalı gösterildi. Bu durum emeklilik haklarını ve aylıklarını tehlikeye soktuğundan son dakika uyarısı yapıldı. Bu konuda yapılan uyarı ve dikkat edilmesi gereken detaylar haberimizde...

Sahtecilikle İlgili Kodlara Dikkat

Nergis Şimşek, emeklilik başvurusunda bulunan ve yapmayı düşünen kişilere ciddi bir uyarıda bulundu. Şimşek, hizmet dökümünün detaylı bir şekilde incelenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek SGK müfettişlerinin sahte işyerleri ve sahte sigortalılık konularında titizlikle araştırma yürüttüğünü ifade etti. Sahtecilikle ilgili kodlar, emeklilik sürecinde hayati öneme sahip olup, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Sigortalıların Durumunu Belirleyen Kodlar

Hizmet dökümlerindeki (Ş) Şüpheli, (K) Kontrollü ve (S) Sahte kodları, sigortalıların durumunu belirlemek için kullanılır. Eğer bir sigortalının hizmet dökümünde bu kodlardan herhangi biri varsa, sigorta bu hizmetleri göz ardı eder. Ancak sadece (Ş) Şüpheli kodu, hem bildirimlerde hem de aylık bağlama işlemlerinde dikkate alınır. Bu kodlar, sigortalıların hakları ve aylıkları için kritik öneme sahiptir ve doğrudan etki gösterirler. Emekli aylığı alanlar, emekli olanlar ve emekli olmak için çalışanlar, e-Devlet üzerinden hizmet dökümlerini kontrol etmelidir. Şüpheli (K) Kontrollü (S) harflerini gördüklerinde, derhal SGK'ya başvurmalı ve düzeltme talep etmelidir. Bu kodların bulunduğu işyerlerinde sigortası olanlar, çalışmalarını kanıtlamak zorunda kalabilirler. Aksi takdirde emeklilik hakları etkilenebilir. Bu durumu önlemek için dikkatli olunmalı ve gerekli adımlar atılmalıdır.