Emekliler İçin SGK'dan Müjdeli Haber! 2024'te 8240 TL Yardım Hesaplara Yatıyor

Emekliler İçin SGK'dan Müjdeli Haber! 2024'te 8240 TL Yardım Hesaplara Yatıyor
SGK'nın sevindirici haberiyle yüzler gülmeye başlıyor! 8240 TL'lik ödeme, vatandaşları bekliyor. Detaylar haberimizde!

Ödemelerin hızı kesilmiyor! SGK, vatandaşlara 8240 TL'lik ödeme yapmaya hazırlanıyor. Peki bu destekten kimler faydalanabilecek? SGK 8240 TL destek ne zaman hesaplara yatar? İşte detaylar...

SGK'dan Müjdeli Haber

Son SGK duyurusuna göre, belirli koşulları sağlayan sigortalı vatandaşlara destek ödemesi verilecek. İş kazası, sürekli iş göremezlik raporu, meslek hastalığı veya malullük durumunda olanlar, 8240 TL tutarında ödeme alacaklar.

SGK destek programı çerçevesinde, hayatını kaybeden sigortalı çalışanların yakınlarına da cenaze desteği verilecek. Sigortalının eşi varsa eşine, eşi yoksa çocuklarına, çocukları yoksa anne veya babasına, onlar da yoksa kardeşlerine destek ödemeleri yapılacak.

2024te-8240-tl-yardim.jpg

Vefat Eden Sigortalının Yakınlarına Destek

SGK, özel bir yardım programı kapsamında sigortalı vatandaşların yakınlarına destek sunuyor. Bu programın bir parçası olarak, SGK cenaze yardımı da sağlıyor. Hayatını kaybeden sigortalının eşine bu yardım yapılıyor. Eşin olmaması durumunda yardım sırasıyla çocuklara, çocukların bulunmaması halinde anne ve babaya veriliyor. Anne ve baba da olmadığında ise yardım varsa kardeşlere aktarılıyor.