Pilot Uygulama Başladı! E-Devlet'e Başvuran 24 Ay Boyunca 8.501 TL Alacak

Pilot Uygulama Başladı! E-Devlet'e Başvuran 24 Ay Boyunca 8.501 TL Alacak

Devlet, annelere ve kadınlara yönelik kapsamlı desteklerini daha da genişletiyor! 2024 yılında sunulacak olan maddi yardımların sınırları artırıldı ve çalışan annelere yönelik kreş yardımı için önemli ayrıntılar kamuoyuyla paylaşıldı. İşte detaylar... Devlet, çalışan annelerin iş hayatında daha etkin rol almasını teşvik etmek amacıyla kreş yardımını artırıyor. Bu sosyal destek ödemesi, çalışan anneler arasında büyük ilgi görüyor. Son yasal düzenlemeyle birlikte, kreş yardımı tutarı asgari ücretin yüzde 50'sine endekslenmiş ve 2024 yılında asgari ücret artışıyla birlikte destek miktarı da artırılmıştı.

 Çalışan Kadınlara Yönelik Pilot Uygulama Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışan kadınlara yönelik kreş yardımı programını pilot uygulama olarak seçili şehirlerde başlattı. Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya gibi kentler bu programın ilk aşamasında yer alıyor. Program kapsamında, 0-60 ay arası çocuğu olan çalışan anneler başvuruda bulunabilecek ve her çocuk için 24 ay boyunca destek ödemesi alabilecekler.

Kreş Yardımı Başvuru Koşulları

Kreş yardımından yararlanmak isteyenler için bazı şartlar bulunmaktadır:
  • 0-5 yaş arası çocuğu olan anneler
  • Ekonomik zorluklar içerisinde olan anneler
  • Eşi vefat etmiş ve çalışmak zorunda kalan anneler
  • Dul veya eşinden ayrılmış olan çalışan anneler
  • Geçim sıkıntısı çeken babalar
Bu koşulları sağlayanlar, kreş yardımı için başvuruda bulunabilirler.

Kreş Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kreş yardımı başvuruları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın resmi web sitesi veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvuru için annenin ve babanın çalışıyor olması ve ailenin maddi olarak muhtaç durumda olması gerekmektedir. Kreş yardımı, asgari ücretin yüzde 50'si oranında ödenmekte olup, başvurusu kabul edilen kişilere 24 ay boyunca bu destek sağlanmaktadır. Başvuru sürecinin ardından onaylanan bireyler, çocukları için devletten aylık olarak kreş yardımı alacaklardır.