Promosyon Bekleyenlere Kötü Haber! PTT'de SGK Yolculuğu Başlamadı

Promosyon Bekleyenlere Kötü Haber! PTT'de SGK Yolculuğu Başlamadı
Bankalar arasındaki emekli promosyon yarışı hız kesmeden devam ediyor. En yüksek promosyonu sunan bankalar, emekliler tarafından büyük ilgi görüyor. İşte, detaylar...

Bugünlerde ekonomik zorluklarla karşı karşıya olan emekliler, yeni gelir kaynakları arayışında. Bu durum, kamu ve özel bankaları emekli promosyonları konusunda harekete geçirdi.

Kamu ve özel bankalar arasındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Özellikle emekli maaşlarını bankalardan alanlar, hangi bankanın daha fazla promosyon sunduğunu araştırmaya başladı. Hangi bankanın daha yüksek promosyonlar sunduğu konusu ise merak konusu oldu.

Bazı Bankalarda 18 Bin TL'ye Kadar

Emekli vatandaşlar için sevindirici bir haber var! Bankalar, emeklilere yönelik verilen promosyon ödemelerinde güncelleme yaptı. Yapılan güncellemelerle birlikte, bazı bankalarda promosyon ödemeleri 18 bin TL'ye kadar yükseldi. Kamu bankalarında ise bu promosyon miktarı 12 bin TL'ye kadar çıktı. Bilindiği üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu 19 bankayla anlaşma yapmış ancak PTT'yi bu anlaşmaya dahil etmemişti. Maaşını PTT üzerinden alan emekliler, bu nedenle bankalarını değiştirmek zorunda kaldı.

promosyon-bekleyenlere-kotu-haber.webp

Emekli Promosyonlarında Yeni Dönem Başlıyor

Son olarak 2020'de güncellenen emekli promosyonlarına ilişkin yeni bir dönem başlıyor. SGK'nın bankalarla yaptığı anlaşma sonucunda, emekliler maaşlarını aldıkları bankada promosyon alabileceklerdi ya da banka değişikliği yapma hakkına sahiptiler. Ancak, SGK'nın anlaşmasında PTT dahil edilmediği için PTT üzerinden maaş alan emekliler promosyon alamadı ve banka değişikliği yapmak zorunda kaldılar. Yüksek promosyon veren bankalar arasında birçok seçenek bulunmakta. QNB Finansbank, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, Denizbank, İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Kuveyt Türk, Halkbank, Fibabank, Türkiye Finans, ING Bank gibi birçok banka, 3 yıl boyunca aynı bankadan maaş alma taahhüdü veren emeklilere maaş tutarlarına göre promosyon ödemesi yapıyorlar. Eğer promosyon süreniz dolduysa, istediğiniz bir bankaya başvurarak emekli promosyon oranını öğrenebilirsiniz.