TBMM Onayı Geldi! Zamlı İkramiyeler Ne Zaman Yatacak?

TBMM Onayı Geldi! Zamlı İkramiyeler Ne Zaman Yatacak?

TBMM Genel Kurulu'nda 8. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifiyle ilgili görüşmeler tamamlandı. İlk olarak teklifin içerisinde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını öngören madde kabul edildi. Ardından 8. Yargı Paketi'nin tamamı kabul edilerek yasalaştı. Bu gelişme sonrasında emekliler, zamlı ikramiyelerin ne zaman ödeneceği konusunda merak içerisine girdi.

Toplamda 6 Bin Lira Ödenecek

Bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emeklilere ayrı ayrı olmak üzere toplamda 6 bin lira ikramiye verilecek. Ayrıca, vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar da ikramiye alacaklar.

Hesaplara Yatırılma Tarihleri Belli Oldu

Emekli ikramiyesi düzenlemesi mart ayının ilk haftasında Resmi Gazete'de yayımlanacak. Buna göre, ikramiyelerin 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesinde 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Kurban Bayramı içinse ödemelerin 10-15 Haziran arasında yapılması öngörülüyor.

Kimler Bayram İkramiyesinden Faydalanabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar; ayrıca şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabilirler.