Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu? Şubat 2024 Evde Bakım Maaşı Ödemeleri

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu? Şubat 2024 Evde Bakım Maaşı Ödemeleri

Şubat ayıyla birlikte evde bakım maaşlarına yapılan zam, vatandaşların dikkatini çekiyor. Artık evde bakım maaşları 7.608 liraya yükseldi. Bu önemli gelişme, ihtiyaç sahiplerinin dikkatle takip ettiği bir konu haline geldi. Şubat ayı ödemeleri ne zaman yatırılacak? İşte detaylar...

Şubat Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri

Evde bakım maaşları, genelde her ayın 15 ila 31'i arasında hesaplara aktarılıyor. Bu sebeple, Şubat'ta evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Şubat itibarıyla hesaplara yatırılması tahmin ediliyor. Ancak, ödemelerin bankalara göre farklılık gösterebileceğini unutmamak önemlidir.

Evde Bakım Maaşlarına Büyük Zam

Memur maaşlarındaki zamla birlikte, evde bakım maaşlarına da yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Bu güncellemeyle, evde bakım desteği miktarı 5 bin 98 liradan 7 bin 608 liraya yükseldi.

Evde Bakım Maaşları Bu Ay Yatıyor

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşlarının yatırılacağı tarihi duyurdu. Bakan Göktaş, "Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız." dedi. Bu müjdeli haberle birlikte, zamlı evde bakım maaşları, şubat maaşlarıyla birlikte hak sahiplerine ödenecek.

Evde Bakım Maaşlarınızı Anında Kontrol Edin

Evde bakım maaşlarınızı sorgulamak artık çok daha kolay! e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla giriş yaparak evde bakım maaşlarının ödeme durumunu anında öğrenebilirler.