BEKLENMEYENLERLE DOLU MAYIS

BEKLENMEYENLERLE DOLU MAYIS

     Bu ay Venüs retrosu, Plüton retrosu ve aynı zamanda kadersel döngülerimizde büyük etkileri bulunan Kuzey Ay Düğümü ve Güney Ay Düğümü de burç değiştirmektedir. Bununla birlikte bir de Merkür ve Mars da burç değişmektedir. Aynı zamanda dolunay ve yeniayların da etkileri bulunacaktır.

   Bu ay gökyüzü inanılmaz derecede hareketli bir ay olduğundan Mayıs ayı düzen getiren bir ay değil, mevcut hayatımızdaki değişikliğe uyum sağlamaya çalıştığımız bir ay olmaya aday aylardan birisi.

  Her birimizin hayatlarında farklı farklı konuları gündeme getirme olasılığı çok yüksek bir ay. Özelikle Boğa ve Akrep ekseninde meydana gelecek olan Akrep dolunayı ve İkizler yeniayı Akrep, Boğa burçlarıyla birlikte, yerleşimi bu burçlarda olan yükselen ve ay burçları diğer burçlara göre daha fazla etkilerini hissedeceklerdir.

Mayısın 7’sinde Akrep dolunayı var bu dolunay şifacı dolunay olacaktır. Hayatımızda ve ülkemizde hangi konuların şifalanması gerekiyorsa o noktalarda değişimlerin başlaması söz konusudur. Sağlıkla ilgili mayısın sonuna doğru biraz rahatlama olması muhtemeldir. Bu değişimin etkilerini bizler yavaş yavaş göreceğiz.

   22 Mayıs’ta ise İkizler yeniayı var. Bu yeniayın olduğu zaman diliminde Güneş ve Ay kavuşum yaparken aynı zamanda Venüs de retroda olduğundan ilişkilerde gizli saklı olan olayların gün yüzüne çıkması muhtemeldir. Bu retro süreci 25 Haziran’a kadar devam ederken ay düğümlerindeki burç değişikliği de bunlara eşlik edecektir. Ay düğümleri ortalama 1,5 senede burç değiştirir. Bundan önce Yengeç-Oğlak burçlarındaydı ve bir kısmınız ev, aile konularında etkilendi. Mayıs ayında ise İkizler-Yay burçlarına geçecek. Bundan sonraki 1,5 sene ise biraz daha rahatlayabilirsiniz. Fikirlerinizi söylerken duygu karmaşasından uzaklaşarak somutluklar üzerine hareket etmeyi tercih edebilirsiniz. Bu etkilerden de en çok İkizler, Yay, Başak ve Balık burçları etkilenecektir.

   Mayısın 10-11’i itibarıyla Venüs’ün gölge etkisiyle birlikte retro etkileri hissedilmeye başlayacaktır. Mars’ın da 12 Mayıs itibarıyla balık burcuna geçiş yapması ve Venüs’ün retro etkisiyle para piyasalarında bir değişiklik gözükeceği gibi birçoğumuzun kafalarını maddi düşünceler sarabilir. Firmalar maddi olarak sıkıntılar yaşayarak iflasın eşiğine bile gelme durumlarıyla karşılaşabilirler.

  Mars ve Venüs gökyüzünde kare açı yapmaya yaklaştıkça, etkileri daha sert hissedilerek beklenmedik ilişkilerde dengelerin dağılması olasılığı çok yüksek. 10-11 Mayıs itibarıyla Güneş’in de etkisini daha fazla göstermesiyle birlikte iki kişi arasında kalan, kafaları karışanların sayısında artışlar olabilir. Bu göksel konumun bir müddet Haziranda da etkisi devam edeceğinden davalar aktifleştikçe davalarda da artışlarla karşılaşabiliriz.

Venüs retroyken yarım kalmış ilişkiler ya da asla dönmez dediğiniz partnerleriniz sizinle tekrar iletişime geçmek isteyebilir. Mars ve Venüs’ün en iyi etkilerini kişisel haritalarında Venüs’ü retro olanlar hissedeceklerdir. Uzun süredir alamadığınız paralarınız gelebilir. Yeni aşklarla karşılaşabilirsiniz. Yeni anlaşmalar bile karşınıza çıkabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi