KABULLENME VE ANLAMA YENİAYI

     KABULLENME VE ANLAMA  YENİAYI

    Yeniaylar her zaman hayatımızla ilgili yeni başlangıçlar için bizi duygusal anlamda düşünmeye sevk eden astrolojik olaylardır. Yeniayın olduğu gün duygusal iniş çıkışlar yaşamamız muhtemeldir. Düşündüğümüz ve hissettiğimizi anlayıp kabullenerek  yeni başlangıçlara adım atma isteğimiz ise  genelde  üç gün sonra etkisini gösterebilir.

    23 Nisan’ da Boğa Yeniayı var, aynı zamanda Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramıyla aynı gün bu olay  bizim içimizdeki çocuğu da dışa çıkarabilir. Çocuklar nasıl duygu ve düşüncelerini dile getirirlerse bizler de bu tarz davranışlar sergileyebiliriz.   

     Yeni ayın olduğu gün gökyüzünde Satürn kare ve Uranüs’le  kavuşumu var, aynı zamanda da yükseleni de  Koç Burcu oluyor. Bu da karantina günlerinin ve evde kalış sürelerimizin uzamasıyla iç gözlemlememizdeki artışların olmasına sebep olabilir. Farkında olmadan deyim yerindeyse içinize virüs kaçmış gibi  hissedebilirsiniz. Korktuğumuz konulardan tereddütümüz artabilir , maddi değerler parayla ilgili korkular, karşılıklı olan tüm ikili ilişkiler vs.

    Ayrıca Ay ,Uranüs’ten aldığı ışığı taşıyacağından, Uranüs gezegeni yeni başlangıçlar ve adaptasyonla ilgili olduğundan sınır algılarımızda değişiklik yapmak isteyebiliriz.  Nasıl yeni başlangıçlar yapabileceği düşüncelerine  girebiliriz. Diğer taraftan da aşina olduğumuz  düzene  yönelmek isteyeceğiz.

    Yeniayın Boğa burcundaki gücü ve Merkür’ün  Koçta olmasından kaynaklanabilecek  aniden çıkan olaylara dikkat etmeliyiz. İkili ilişkilerde sabit davranmamaya özen gösterelim. Neptün’ün Venüs’le  kare açısı var, bu açıdan dolayı yanılmalarla karşılaşabiliriz.

    Mars ve Satürn’ün  Kova burcunda olması her birimize yakından tanıklık edeceği kendi hayatıyla ilgili ağır sınavlarla karşı karşıya kalmasına sebep olabilir.Kimse eskisi gibi olmayabilir.Herkes bu yaşanan günleri kendi iç dünyasında kaldıramayabilir. Beklemediğiniz kişilerden ummadığımız tepkilerle karşılaşabiliriz.  Önemli olan öz saygımızı kaybetmeyelim.

  Bu Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniaydan toprak (Boğa,Başak,Oğlak) ve hava (İkizler,Terazi,Kova) burçları, yükselen ve ay burcu bu burçlarda bulunan kişiler daha çok etkilenebilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi