İÇ SESİNİ DAVRANIŞA DÖNÜŞTÜREN MERKÜR

İÇ SESİNİ DAVRANIŞA DÖNÜŞTÜREN MERKÜR

Merkür KOÇ Burcuna geçti ve 27 Nisan kadar bu burçta seyrine devam edecek. Bundan önce Merkür Balık burcundaydı ve bizler uyuşmuş gibi çevremizde olanları sadece seyrediyor ve net düşünüp kararlar almakta zorlanıyorduk.

Merkür’ün koç burcuna geçmesiyle hızlı düşünüp aksiyon almak isteyebiliriz. Herkesin derdinin yaşamak olduğu şu günlerde, akıllarda yaşamak ancak “nasıl yaşamak” sorusu her geçen gün daha fazla düşünmemize sebep oluyor. Aslında var olan gerçek yaralarımızı su yüzüne çıkararak hatırlamamızı tetikliyor. Birçoğumuzun evde olduğu bugünlerde daha fazla kendimizle kalarak, belki kimseyle paylaşamadığımız kendi iç dünyamızda kararlar alıyoruz. Bu kararları harekete geçirmek için dürtüsel davranışlar sergileyebiliriz. Şu anki yaşamımıza bakıldığında aldığımız bu kararları belki de bir müddet daha ertelememiz gerekebilir. Bu da bizlerde olur olmaz agresif davranışlara sevk edebilir.

Bu dönemde objektif olmamız ne yazık ki biraz zordur. Başkalarının fikir ve düşüncelerini dinlemeye çok hevesli olmayız. Genelde kendi düşüncelerimizin kabul görmesi için farkında olmadan bencilce davranışlar sergileriz. Aklımıza geleni hiç düşünmeden patavatsızca söyleyebiliriz. Hatta düşüncelerimizin kabul görmesi adına zaman zaman meydan bile okuyabiliriz. Bu yüzden de bol bol tartışacağımız hatta belki de kavgalarımızın artacağı bir zaman diliminin içinde bulunuyoruz.

Bu süreçte bunu kontrol etmek aslında bizlerin elinde, konuşurken karşı tarafı tahrik etmeyen kelimeleri seçmenizde yarar vardır. Aksi takdirde çevrede huzursuz ve gergin bir enerji oluşabilir ve münakaşa etmekten kendinizi alıkoymayabilirsiniz. Biraz daha hassas davranmaya aslında hepimizin ihtiyacı var. Böyle karışık günlerden geçerken öfkelenmenin aslında ne yeri ne de zamanı diyebiliriz. Kendi iç sesimizin söylediklerini uygulayabilmek için hepimizin sadece zaman ihtiyacı var. Elbette her gecenin bir sabahı olduğu gibi normal yaşamlarımıza döneceğiz. Şu an dilimizi ve beynimizi en çok kontrol altında tutmamız gereken zamandayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi