Kripto Paralara İşlem Vergisi Yolda

Kripto Paralara İşlem Vergisi Yolda

Kripto paralar ile ilgili yapılacak olan düzenleme ile öncelikle kripto varlıklar net bir şekilde tanımlanacak. Ayrıca belli bir sınırı geçen kazançlardan işlem vergisi alınması sağlanacak.

Sermaye Piyasası Kurulu, düzenleme kapsamında sermaye piyasası araçlarının kripto varlıklar olarak ihracına yönelik esasları belirleme yetkisine sahip olacak. Bu, sektördeki borsaların daha güvenli ve düzenli bir şekilde faaliyet göstermesine olanak tanıyacak.

Düzenleme ile birlikte kripto para işlemi yapan borsalara çeşitli koruyucu adımlar getirilecek. Sektörde faaliyet gösteren şirketlere ise alt yapı çalışmaları için belirli bir süre verilecek.

Hayata geçirlmesi planlanan düzenleme, kripto varlıkların üzerinden kara para aklanmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Bu sayede sektördeki olumsuz kullanımlar önlenmiş olacak.

Kripto Sektörü Uluslararası Gri Listeden Çıkacak

Yasal düzenleme, kripto sektörünün uluslararası arenada kara para aklama ve terörizmin finansmanı amacıyla kötüye kullanılmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Bu sayede Mali Eylem Görev Gücü'nün Türkiye'yi gri listede tutma gerekçesi ortadan kalkacak.

ABD ve Avrupa'da kripto varlıklardan doğan kazançlar üzerinden vergi alınmaya başlanırken diğer ülkelerde de benzer düzenlemeler hayata geçiriliyor.

Türkiye'nin yeni düzenlemesi, uluslararası standartlara uygun bir şekilde kripto varlıkların takibini ve vergilendirilmesini sağlamayı amaçlıyor.