Motorin Fiyatları Düşüyor!

Motorin Fiyatları Düşüyor!

Ekim ayında başlayan İsrail-Hamas çatışmalarının etkisiyle 95 dolara kadar yükselen brent petrol fiyatları, günlerdir 76-77 dolar aralığında seyrediyor. Petrol fiyatlarındaki gerileme, akaryakıt fiyatlarına olumlu bir şekilde yansıyarak indirim haberlerini beraberinde getirdi.

Son 5 ayın en düşük seviyelerine gerileyen petrol fiyatları, motorine gece yarısı yapılan indirime bir ek indirim daha da getirdi. Bugün itibariyle uygulanmaya başlanan 1 lira 34 kuruş indirimle birlikte, motorinin litresi bu gece yarısı 88 kuruş daha ucuzlayacak.

İndirimin Ardından Motorin Fiyatları

Mayıs ayındaki seçimler öncesi benzinin litresi 19 lira seviyelerindeyken motorin litre fiyatı 18 lira seviyelerindeydi. Ancak seçim sonrasında akaryakıt fiyatları 2 katına çıktı. Şimdi gelen indirim haberinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de benzin fiyatları şöyle şekillendi:

İstanbul: 35 lira 46 kuruş

Ankara: 36 lira 8 kuruş

İzmir: 36 lira 29 kuruş

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı üzerinden belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek hesaplanıyor.