TOKİ'den Müjde! 6 İlde TOKİ'nin E-Devlet İle Ev Satışı Başladı

TOKİ'den Müjde! 6 İlde TOKİ'nin E-Devlet İle Ev Satışı Başladı

TOKİ, 6 farklı ilde uygun fiyatlarla ev satış başvurularını başlattı. Son dakika açıklamasına göre, TOKİ'nin 5 bin TL taksitlerle ev satışına başladığı ve vatandaşların bu projeye başvurabilecekleri duyuruldu. Projede yer alan 2+1 ve 3+1 evlerin merak edilen fiyatlarına dair detaylar da paylaşıldı. İşte merak edilen evlerin detayları...

TOKİ Uygun Fiyatlarla Ev Satışına Başladı

TOKİ, ekonomik taksit seçenekleriyle ev sahibi olma fırsatı sunuyor! Başvurular 6 ilde başladı ve 5 bin TL'den başlayan taksitlerle ev alma imkanı tanınıyor. Ancak, başvuruda bulunacak vatandaşların belirli koşulları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu koşullar arasında, başvuru yapan kişinin, eşi ve velayeti altındaki çocuklarıyla birlikte tapuda kayıtlı bağımsız bir konuta sahip olmaması ve daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması bulunuyor. Ayrıca, başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak veya il nüfusuna kayıtlı olmak gerekiyor.

TOKİ Başvuru Şartları

Başvuru sahiplerinin Türk vatandaşı olması ve 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Her bir hane halkı için yalnızca bir başvuru yapılabilirken, birden fazla başvuru geçersiz sayılacaktır. Başvuru şartları arasında aylık hane halkı gelirinin net 34 bin TL'yi aşmaması bulunmaktadır. Bu gelir hesaplamasında, başvuru sahibi, eşi ve velayeti altındaki çocukların aldıkları tüm yardımlar da dikkate alınmaktadır.

TOKİ'den E-Devlet Üzerinden Ev Satışı

TOKİ, e-Devlet üzerinden gerçekleştirdiği ev satışları ile Ankara, Erzurum, Kastamonu, Sivas, Yozgat ve Karaman illerinde konut fırsatı sunuyor. Bu adım, ekonomik taksit seçenekleri ile ev sahibi olma imkanını vatandaşlara sunmayı amaçlıyor.