Ücreti Belediyeden! YKS'ye Girecek Adaylara Müjde

Ücreti Belediyeden! YKS'ye Girecek Adaylara Müjde

Eğitim hayatlarında destek arayan öğrenciler için sevindirici bir haber geldi! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan gençlerin sınav başvuru ücretleri artık belediye tarafından karşılanacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlerin eğitimine verdiği değeri bir kez daha vurgulayarak, YKS ücretlerinin belediye tarafından karşılanmasıyla ilgili önemli bir adım attıklarını belirtti. Aktaş, gençlerin geleceğe umutla bakabilmeleri ve eğitim hayatlarında desteklenmeleri için çok sayıda proje ve programı hayata geçirdiklerini ifade etti. Bu güzel gelişmeyle birlikte, öğrencilerin sınav stresi ve maddi yükü azalacak, eğitim fırsatlarına daha kolay erişebilecekleri bir ortam sağlanmış olacak. Başkan Aktaş, üniversite sınav ücretlerinin karşılanmasına dair önemli bir açıklama yaptı: "Mezun veya son sınıf öğrencisi, şehit ve gazi çocuğu ya da herhangi bir öğrenci... Fark etmeksizin, özel okuldan mı, devlet okulundan mı, mezun mu olduğundan, parasını yatırmış mı, müracaatını yapmış mı... Önemli değil! 29 Şubat’a kadar ki yaklaşık 20 günlük bir süremiz var parasını iade etmek veya ödemek şartıyla bu hizmetten yararlanabilirler." şeklinde konuştu. Bu açıklama, öğrencilerin maddi endişelerini azaltacak gibi görünüyor.

YKS Sınav Başvuru Tarihi Ne Zaman?

ÖSYM'nin yayımladığı sınav takvimi, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihlerini belirledi. Buna göre, 2024 YKS başvuruları 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren başladı. Öğrenciler, bu tarihten itibaren başvurularını yaparak sınav sürecine adım atabilecekler.

2024 YKS Başvuru Tarihi Ne Zaman Bitiyor?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru süreci, 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. Ancak, geç başvurular için bir fırsat daha sunulacak; 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında adaylar geç başvuru yapabilecekler.