KADERSEL OLAYLARI TETİKLEYEN AY DÜĞÜMLERİ GEÇİŞİ

KADERSEL OLAYLARI TETİKLEYEN AY DÜĞÜMLERİ GEÇİŞİ

Ay Düğümleri 5 Mayıs 2020’de İkizler-Yay burçlarına geçiş yaparak, 18 Ocak 2022 tarihine kadar bu burçlarda seyrine devam ediyor olacak. Ay düğümleri astrolojide kadersel döngülerimizi en çok etkileyendir. Bir doğum haritasında yer alan gezegenlerle ay düğümleri geçişlerindeki transitler açı yaptığı zaman kontrolümüzün dışında gelişebilecek olaylar yaşatarak kaderimizi etki edebilirler.

Ay düğümleri, Gezegen değildirler. Doğum anımızda Dünya, Güneş ve Ay arasındaki ilişkiyi ifade eden matematiksel bir takım hesaplama noktalarıdır. Bu düğümler, her gün gezegenlerin hareket ettiği yönün tersine hareket ederler. Her 1,5 yılda bir burç değiştirirler. Ay düğümleri her 18 yılda bir aynı noktasına geri döner ve  yepyeni bir deneyim alanı yaratır.

Şimdi durun ve bir düşünün. Geçmiş tarihlere bir bakın. Benzer olaylar neler olabilir? O dönemde hayatınızda  kimler vardı bir düşünün? Belki borç verdiniz ya da aldınız, kimler sizin için özveride bulundu  vs. Şimdi enerjinin dengelenme zamanı, ne ekersen onu biçersin mantığından hareket etmeniz önemli. İyilik ekenler olumlu, kötülük edenler olumsuz olaylarla yüzleşmek durumunda kalabilirler.

Düğümleri İkizler-Yay aksına geçtiğinde 4 Güneş ve 5 Ay tutulması gerçekleşecek; Bu tutulmalarla birlikte haritalarımızdaki etkilere göre  bizler ve dünya değişmeye devam edecek.

Güney Ay düğümü, duygusal olarak kendimizi güvende hissettiğimiz doğuştan getirdiğimiz, zaaflarımız, yeteneklerimiz, yaşama şeklimiz ve alışkanlıklarımızdır. Kuzey düğümü ise bu yaşam planında öğrenmemiz geliştirmemiz gereken yönlerimizi ve kendimizi geliştirerek gideceğimiz geleceğimizi ve şanslarımızı gösterir.

Doğuştan getirdiğimiz alışkanlıklarımızdan uzaklaşmak zor olduğu için Güney Ay Düğümü’nü bırakıp Kuzey Ay Düğümü’ne yol almak psikolojik olarak bize zor gelir. Ancak Güney Ay Düğümü’ne takılıp kalırsak gelişemeyiz ve mutlu olamayız. Astroloji haritalarında Güney Düğüm’ün yerleştiği ev ve burç bizim için sorunlu olan, hayatımızda zorlanacağımız alanları anlatır. Kuzey Düğüm’ün yerleştiği ev ve burç ise geliştirdiğimizde rahat edeceğimiz alandır. Eğer her iki burcun temsil ettiği konularda denge kurabilirsek sınavımız başarı ile tamamlanır.

Kuzey Ay Düğümü bizim bilmediğimiz ve gitmekte zorlandığımız bir alanımız olduğundan ve İkizler burcuna geçmesi sebebiyle dikkatimizi bir alana toplamakta, yönümüzü bulmakta zorlanmamıza sebep olabilir. Araştırma gerektiren çalışmalardan sıkılabilirsiniz. Her kişinin kendi haritasına göre konuları farklıdır. Geçmişte kendi hayatınızla ilgili yapmak istediğiniz kafanızda planlar varsa aslında bunlar için bu zaman dilimi tam zamanıdır.

Güney Ay Düğümü de Yay burcunda ilerleyecek. Bu da hayatınızda bırakmanız gereken noktaları sizin gözünüzün içine sokarak anlatacaktır. Mevcut hayatınıza daha fazla anlam katma adına, varoluşunuzu  sorgulatarak etik, ahlak ve değerler üzerinde önemli deneyimler yaşatabilir. Hayatınızın daha fazla  değer kazanması  için, tüm değerlerinizi tekrardan gözden geçirmeniz için sizi tetikleyecektir. Tabii ki hayatınızla ilgili farkındalık sahibiyseniz.

Bazı hayatımızı zorlaştıran fikirler,uygulamalar son bulacaktır. Yepyeni taşıma sistemleri, eğitim sistemleri hayatımıza girebilir. Bazı hukuksal süreçlerde değişikliğe gidilebilir. Bunun yanı sıra uzayda yeni gezegenler de keşfedilebilir.

Sağlık bakımından ise akciğer ve solunum yolu rahatsızlıklarında artışlar meydana geleceği gibi el, kol, kalça problemlerini de beraberinde getirebilir. Ayrıca sinir sistemiyle ilgili hastalıklar da gündemimizde olabilir.     

 Dünya genelinde şu anda  yaşadığımız olaylar da Ay Düğümlerinin 1,5 senelik zaman diliminin  ön plana çıkardığı  konularla  örtüşmektedir.

Ay düğümlerinin İkizler-Yay aksında transit edeceği dönemde, 20 Aralık 2020’de Kova burcunda kavuşum yapacak Satürn ve Jüpiter’in bu sürece destekleyici etkisi olacaktır. Ancak şu anda gökyüzünde son derece sert olan gezegen transitlerinin etkisini maalesef yumuşatmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi