DEVİR KAPATTIRCAK VENÜS RETROSU  

DEVİR KAPATTIRCAK VENÜS RETROSU  

14 Mayıs-25 Haziran arasında Venüs ikizler burcunda retro hareketine başlayacak. Venüs  sevgi ve para gezegenidir. Bizi 2020 de öyle bir döngüden geçirecek ki daha önceden yarım bıraktığımız yada bırakmak zorunda kaldığımız şeylere tekrar  dönme arzusuyla yanıp tutuşabiliriz. Bu retroyla birlikte hayatımızı sağlam temel üzerine kurmak için ilişkilerde çabalayarak kafamızdakileri netleştirip temizleyip sonuçlarını almak için adımlar atabiliriz. Hayatınızda bu döngüde kim bilir neler açılacak, neler kapanacak.

Venüs bizim aşka bakış açımızı veya hangi tarz ilişkilere yelken açtığımızı gösterir. Venüs, erkeklerin haritalarında hangi kişilikteki kadınlarla flört ettiğini; kadın haritalarında ise kendinin ilişkide nasıl bir “kadın” olduğunu partnerine ifade etme şeklidir.

Venüs’ü gökyüzünde çıplak gözle  akşam yada sabah yıldızı olarak görebiliyoruz. Astrolojide sabah görülen Venüs’e  Lucifer, akşam görülen Venüs ise Afrodit (akşam güneşinin güzele vurması) olarak yorumlanır. İkizlerde Venüs hızlı geçişler sağlar.

Bu retro bizlerin sadece ikili ilişkilerini değil para döngülerini de etkileyecektir. Venüs döngüsü aslında sayılarla çok alakalıdır.Venüs’ün hareketlerinde pentagram vardır, 8 yılda bir aynı burca geri döner. Ve genelde  bir döngüyü kapatıp yeni döngüler açılmasını tetikler.  

2012 yılının Mayıs ayında Venüs yine ikizler burcundaydı. O dönemde nelere başladıysanız, neler yaşadıysanız aynı olayları tekrar yaşayabilirsiniz. Bu retroda bunların hesaplarını farkında olmadan hayatımızda yaşayacağız. Bu zaman diliminde kime ne yaptıysanız ya da size neler yaptılarsa, mücadeleniz hangi konuyla ilgiliyse Venüs Retrosu bunların tamamlanmasına yardımcı olacak güçte. Hayatımıza dair değiştirmek istediğimiz ancak belli nedenlerden dolayı adım atamadığımız konularda artık değişim yapmamız için bize işaretler göstererek  kafalarımızı karıştıracak bir retro.

Venüs kararsız çiftleri yüzleşmeye götürerek ilişkilerini tekrar gözden geçirmelerini sağlayabilir. İlişkinizi onarabilir ya da sorunluysa bitirebilirsiniz... Yanlış anlaşmalar kıskançlıklar olabilir. Kadınlardan gelecek sözler, arkadan konuşmalar, manipülasyonlarla karşı karşıya kalabiliriz. Zihinler bulanabilir, en çok dedikodu bu dönemde olur; lütfen bunlara kulak asmayalım.

Astrolojiye göre yeni ilişkiye başlamak için çok uygun bir zaman değildir, eski sevgililer de ortaya çıkabilir, bu dönemde dönen eskilerden tekrar ilişki pek sağlıklı olmayabilir. Bu dönemde evlilik,söz, nişan yapmazsak iyi olur. Bunlar için en uygun zaman bu yıl Ağustos ayı.

Finansal olarak ise beklenmeyen bazı işletmeler iflaslarını açıklayabilir, buna  büyük şirketler de dahil. İşletme kapanışlarının ardından bireysel olarak biz de para kayıplarıyla karşılaşabiliriz. Bu dönemde cebimizde delik varmış gibi hissederek paralarımızın bereketini de pek göremeyebiliriz. Dünyanın mevcut durumundan dolayı yeni sektörler gelişebilir, bazılarımız bu doğrultuda krizi fırsata çevirip maddi olarak kazançlar da sağlayabilir. Unuttuğumuz, gelmez dediğimiz paralar gelebilir. Borç verirsek alamayabiliriz.

Venüs Retrosunda kullandığınız kozmetik ürünlerine karşı alerjileriniz çıkabilir, hatta yıllardır kullandığınız ürün bile alerji yapabilir. Astroloji açısından estetik için de pek uygun bir zaman dilimi değildir.

Akciğerlerimiz bu dönemde çok hassas olacağından biraz daha dikkatli olmamızda fayda vardır. Bu dönemde iştahımız daha açık olacağından kilo almaya müsait oluruz. Ayrıca cinsel yolla başlayan hastalıklarda artış olabilir, beklenmeyen hamileliklerle de karşılaşabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi