ŞİFA GETİRECEK BALIK DOLUNAYI

2 Eylül sabah saatlerinde Balık Dolunayı meydan gelecek. Balık burcunun 10 derecesinde ve Başak-balık aksında meydan geliyor bu dolunay. Yeni ayda düşündüğünüz ya da başlattığınız konular artık gerçekleşebilir. Dolunay doruk noktasıdır.

Balık burcu duygusallığı, fedakârlığı ve merhametli olmayı bize öğretirken, Başak burcunda bulunan Güneş de diğer taraftan hayatımızla ilgili gerçekleri bizlerle yüzleştirecektir. “Ben ne istiyorum? Kimi neden istiyorum? Yanımdaki neden benimle?” vs. Mantık ve duyguların aynı oranda çalıştığı bir dolunay yaşayacağız.

Balık dolunayın tamamlanma enerjisi aslında deve kuşu gibi kuma gömme diyor kafanı. Kafamızı kaldırdığımızda değişikliklerin gelebileceğini gösteriyor. Hayatla ilgili planlarımızı gerçekleştirmek için silkelenip ayağa kalkmamızı, yüzleşmemizi ve cesaretimizi toplayarak adım atmamız konusunda düşüncelere sokabilecek enerjilere sahip. Yaşadıklarımıza farklı gözlerle bakmamız gerektiğini fark edebiliriz. İsteklerimizle ilgili şimdiye kadar davranmadığımız kadar doğal davranışlar sergileyebiliriz.

Bu dolunayla birlikte aslında gerek kariyer gerekse ilişkilerle ilgili dertlerini ciddiye almayanların konuları büyüyerek gün yüzüne iyice çıkabilir. Bu konularla ilgili bazen yapacağımız konuşmalarda pot bile kırabiliriz.

Bastırdığımız ya da farkında olmak istemediğimiz duygularımız ortaya çıkabilir. Duygularımızın öne çıkması ile birlikte geleceğe yönelik yeni planlar arayabiliriz. Mantık ve duygunun çalışacağı bir dolunay olacağından, kafamız karışabilir. Kaygılardan, endişelerimizden arınabilirsek iç sesimiz bizi yönlendirerek adım atmamızı sağlayacaktır. Belirsiz olan ilişkilerde netleşmelere gidebiliriz. Yaralı ya da yarım kalmış ilişkiler şifalanabilir. Tükenmiş ilişkiler ise artık tarihe kavuşabilir.

Hayatımızla ilgili yaşantımızın düzenini nasıl koruyabileceğimizi araştırırken diğer taraftan da manevi olarak ihtiyacımızı belirleyebiliriz. Bu dolunay Uranüs’le uyum içinde olacağından değişim ve dönüşümü daha önceden düşünüp harekete geçemeyenler için destekleyici niteliktedir. Değişim ve dönüşümü şimdi daha kolay bir şekilde kabul edebiliriz.

Balık Dolunayının değişip dönüşebilecekler için şifa olmasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi