KİŞİLİKLERİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIMIZ MARS RETROSU

     10 Eylül Mars retrosu başlıyor,15 Kasım tarihine kadar devam edecek.

  Mars retrosu 10 Eylül Perşembe günü başlayacak ve 13 Kasım’a kadar devam edecek. 67 gün  sürecek  bu retro hayatımıza yeni başlangıçlar, heyecanlar ve riskler getirebilir.İlişkilerinizde konuşulmayanın konuşuldu,kişiliklerinizi ortaya koyduğumuz hatta beklentilerinizin arttığı günler bizleri bekliyor.

      Mars Koç dışa dönük ve aktif bir enerji verir ancak retro olunca bu canlılık,dışa dönük aktif olma enerjimiz yerini içe dönük enerjiye dönüştürür.İlk günlerde  sanki narkoz almış gibi günlerimizi geçirebiliriz, sürekli esneme halinde ve güçten düşmüş hissedebiliriz.Harekete geçmekte zorlanabilir, işleri sürekli erteleme moduna girebiliriz.  Bu ilk retro günlerinde daha fazla etkilidir,ilerleyen günlerde bu retro enerjisine  alışırız. 

  Mars retrosu iki yılda bir olur.Bu sefer koç burcunda gerçekleşeceğinden tutkuyu,arzuyu ve yaptığımız  mücadeleyi yönetecektir.Biraz daha içimize çekilerek stratejik hareket etmemiz yönünde düşüncelere girebiliriz.Ruhumuza hitap etmeyenden hoşlanmayabiliriz,hatta karşı bile gelebiliriz.

Bu yıl ana teması haline gelen derin konularımızı irdeleyeceğiz.Mars bu retro döneminde Satürn ile sert açı yapacak Satürn kısıtlayan bir gezegen olduğundan ve Mars ile  retro konumunda iken sert  açı yapacak. Bu açı etkisi ile sinirleriniz bozulabilir,öfkeleriniz tavan yapabilir.Bu süreç kısa değil tam iki ay sürecek.İnsanların birbirini anlaması biraz zorlaşabilir..Satürn aslında  durduk yere kriz yaratmaz  ,kriz yarattığı konuda bir uyumsuzluk vardır.O konun üstüne gitmenizi istiyordur.Üstüne gidip halletmenizi istiyordur,sizi farklı şekilde mükafatlandırma için…

  Maddi,manevi güven konuları ,aile ve köklerimiz geçmişten gelen problemlerimizin su yüzüne çıkabilir.İç dünyanıza dönerek bu konuları tekrar ele alabilirsiniz ancak bu sefer  farkı yöntemleri deneyebilirsiniz.Bir dönemi kapatmak için geliyor bu mars retrosu.

    Zaman zaman öfke kontrolü problemleri yaşasak da teslim olmayı, sorunlarımızla yüzleşmeyi öğreneceğiz. Ayrıca bu dönemde ilişkiler ve arkadaşlıklar çok hızlı başlayıp aynı hızla sona erebilir. Ancak sizlerde yarattıkları etkilerin ömrü daha uzun olacaktır

 Bu yıl hepimiz için farklı bir yıl,herkes farklı konularda çırpınarak yüzeye çıkmaya çalışıyor .Amaç sadece yüzeye çıkmak kimse aslında size karşı değil . Bu retro döneminde öncelikle kendi içinizdeki savaşı bitirin .Kendi içinizdekini bitiremeyenlerden  iseniz 67 gün boyunca   etrafınıza öfkelerinizi açmanız muhtemeldir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi