Mısır, İsrail ile Olan Camp David Anlaşmasının Askıya Alındığı İddialarını Yalanladı

Mısır, İsrail ile Olan Camp David Anlaşmasının Askıya Alındığı İddialarını Yalanladı

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Gazze Şeridi'nin Refah kentine yönelik olası bir saldırı durumunda, Mısır'ın İsrail ile imzaladığı Camp David Anlaşması'nı askıya alma iddialarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Slovenya'nın başkenti Lübliyana’da Sloven mevkidaşı Tanja Fajon ile düzenlediği ortak basın toplantısında Shoukry, Mısır’ın, Refah kentine müdahalesi nedeniyle İsrail ile olan Camp David Anlaşması'nın askıya alınacağı yönündeki haberleri yalanlayarak, "Mısır ile İsrail arasında 40 yıldır devam eden bir barış anlaşması var ve biz bu anlaşmaya sadık kalmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ateşkes Çağrısı

Shoukry, Mısır'ın İsrail ile Hamas arasında esirlerin serbest bırakılması ve Gazze Şeridi'ne daha fazla insani yardım girişini sağlamak amacıyla çabalarını sürdürdüğünü belirterek, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu. Aynı zamanda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını eleştirerek, Filistinlilerin kitlesel olarak yerinden edilmesinin durdurulması için uyarılarda bulundu.

Camp David Anlaşması Nedir?

1970'lerin sonunda ABD'nin arabuluculuğuyla imzalanan barış anlaşmasıyla Mısır, İsrail'i resmen tanıyan ve ele geçirilmiş topraklar üzerindeki varlığını meşru kabul eden ilk Arap ülkesi olmuştu. Bu anlaşma aynı zamanda İsrail ve Mısır'ın sınır bölgelerinde askeri varlıklarını düzenleyen çeşitli hükümleri de içermekteydi.