Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

Nijerya'da maymun çiçeği vakalarının sayısı 172'ye çıktı

Nijerya'da maymun çiçeği virüsü vaka sayısının 172'ye yükseldiği bildirildi.

Yayınlanma:

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) yapılan açıklamada, hazirandan bu yana virüsün başkent Abuja’nın yanı sıra 26 eyalete yayılmaya devam ettiği belirtildi.

Bu sürede 172 kişide maymun çiçeği virüsü görüldüğü kaydedilen açıklamada, virüs nedeniyle 4 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Açıklamada, vakaların yüzde 50’den fazlasının erkekler arasında kaydedildiği ifade edildi.

İLGİLİ HABER İsrail Gazze’nin Kuzeyine Yapılan Yardımları Koordine Eden Kişiyi Öldürdü
Nijerya'da maymun çiçeği virüsü vaka sayısının 172'ye yükseldiği bildirildi.

Öte yandan, Viroloji Profesörü Sunday Omilabu, hükümeti, maymun çiçeği hastalığına karşı mücadelede aşıları temin etmek için çaba göstermeye çağırdı.

Omilabu, araştırmaların maymun çiçeği aşısının virüse karşı etkili olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, “Diğer Avrupa ülkelerinin daha fazla virüs vakasını önlemek için yaptığı gibi hükümet, çiçek hastalığı aşısı için pazarlık yapmalı.” dedi.

Maymun çiçeği virüsü

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2’ye ayrılıyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler