BÜYÜK DÖNÜŞÜM DÖNEMİ, 21 ARALIK 2020

     

                                 Büyük Dönüşüm Dönemi, 21 Aralık 2020

21 ARALIK, sabit kıran ile 20 yıllık büyük dönüşüm bizleri bekliyor. Jüpiter ve Satürn kavuşum yapacak. Bu kavuşum diğer 20 yıllık kavuşumlardan başka aynı zamanda iki gezegen üst üste gelerek tek bir yıldız gibi parlayacak ve bu döngüler 200 yılda bir oluyor.

Jüpiter ile Satürn’ün 20 yıllık aralıklarla yan yana gelmeleri ile genellikle siyasi boyutta temelli değişikliklerin meydana geleceği dönemlerdir. Politik anlamı ile sahip-kıran; gücü elinde tutan, sahip olan anlamındadır. Bunu dünya çapında en güçlü kişi, lider olarak tanımlayabiliriz. Bu dönemlerde siyasi amaçlar ve propagandalarda değişiklikler meydana gelmiştir.

Jüpiter-Satürn kavuşumları yaklaşık 200 yıllık döngülerle element grubu değiştirir. Tüm bunlardan neden söz ediyoruz? 2020’de yan yana gelecek olan bu iki gezegen, sadece birleşmekle kalmıyorlar; uzun dönemli büyük bir döngüyü, elementlere göre olan değişimi de tamamlıyorlar. Nitekim bu gezegenler her bir elementte (ateş, toprak, hava ve su) yaklaşık 250 yıl kalarak 1000 yıllık büyük döngüyü de tamamlıyorlar

Bu döngüler değiştiğinde, dünyada ve doğada yaşanan olaylar da değişiyordu. Ekinoksların kayması ile zamanın büyük döngülerini de değişmektedir. Zodyak adeta 12 burçlu dev bir saat gibidir. Bu dev saatin her bir diliminden, yani her bir burçtan geçiş süresi 2160 yıldır. Her bir burca girildiğinde, dünya üzerindeki olayların niteliği de değişikliğe uğruyor. Burçlardan her biri, zamanın farklı niteliklerini ortaya koyuyordu. Bu nitelikler ve değişimler, 12 burçlu dev saatin dört çeyreğinin her birinden geçilirken, daha da etkisini hissettirerek keskinleşiyor. Bunlar Kova, Boğa, Aslan ve Akrep burçlarıydı. Bu dört çağın her biri, zamanın farklı bir niteliğini ortaya koymaktadır.

Günümüzden yaklaşık 13.000 yıl önce girilen Aslan Çağı’nda, küresel ısınma ile buzullar erimiş ve bazı hayvan türleri üzerinde önemli değişimler olarak neslinin tükenmiş olduğu söylenmektedir. Aslan, hayvan sembolüyle temsil edilen burçlardan birisidir ve ateş elementindendir. Günümüzden yaklaşık 6.500 yıl önce Boğa burcuna geçmesi ile sığırlar evcilleştirilmiş, tarım gelişmiş, toprak savaşları yaşanmış, şehir devletleri kurulmuştu. Boğa burcu da hayvan sembolüyle ifade edilen burçlardan biridir ve toprak elementindendir.

Kova Çağı’na girişimizle birlikte, önemli değişimler yaşanmasının zamanı gelmiştir. Yeni bir çağa ve zamana girilecek, eski çağ, “Zaman” sona erecekti. Perulu Şamanlar, bu dönemde ortaya çıkacak insan türüne “Işıltılı İnsan” demektedir. Kova burcu, insan sembolüyle temsil edilen burçlardan biridir ve hava elementindendir. Bu şartlarda bu kez değişim, insanlar, bilinç, iletişim ve teknoloji üzerine yaşanacaktır. Hava elementi aynı zamanda, etrafımızı saran uzay ile ilişkilendirilir. Bu yüzden biz bunu “Uzay Çağı” olarak da adlandırıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi