FARKINDALIK GETİREN DOLUNAY   

FARKINDALIK GETİREN DOLUNAY   

                    

         31 Ekim akşam saatlerinde Boğa burcunda Uranüs ile kavuşum yapacak bir dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar farkındalık getiren zaman dilimleridir. Yaşadıklarınızla ilgili aslında sebep/sonuç ve değerlendirme yapmanıza yardımcı olurlar.

 Bu dolunayın dikkat çeken yanı ise Uranüs ile Ay’ın yan yana gelmesi ve ikisinin de Boğa burcunda olması; bu yüzden çarpıcı etkileri beraberinde getirebilecek nitelikte duruyor. Bu görünüm oldukça keskin gözüküyor. İstikrar ve güveni temsil eden Boğa’da Ay’ın Uranüs ile yan yana gelmesi oldukça karışık, sarsıcı ve uyandırıcı yönler gösterebilir. Dolunayın ışığı görmediğiniz, bilmediğiniz ya da beklemediğiniz şeyleri aydınlatabilir, kendi içinizde cesaret edemedikleriniz ile yüzleştirme etkileri bulunuyor. 

Boğa gibi sabit burçlar kolay kolay değişmeyen, değişmeye direnen, oldukça inatçı ve güçlü yapıları anlatır. Aynı zamanda konforu ve rahatını da sevdiği için “Kimin yanında rahatım? Ne bana huzur veriyor?”  gibi sorularla iç dünyanızı sorgulatabilir. Ancak Uranüs her anlamda sarsıcı ve değiştirici bir güçtür. Ani beklenmedik olaylar ve düşünceler getirebilme enerjisi bulunmaktadır.

Dolunay’ın Uranüs ile birleşiyor olması ani beklenmedik olayları tetikleyeme etkisi bulunduğundan bu dönemde sağlam olduğunu sandığınız maddi-manevi her konuyu içine alabilir. Bu fiziksel olabileceği gibi psikolojik açıdan da yenileyici ve değiştirici de olabilir. Beklemediğiniz kişilerden ummadığınız davranış ve sözlerle karşılaşabilir ve tetiklenebilirsiniz. Daha kopartıcı, aniden değiştirici durumlarla karşılaşabilirsiniz. “Yok artık bu da mı oldu?”  dedirtecek cinsten bir dolunay sizleri bekliyor.

Özellikle ilişkileriniz ile ilgili olarak sorgulamalara gidebilirsiniz, gökyüzünde bulunan güçlü çatışmayı iç dünyamızda hissetmeniz muhtemeldir. Konfor olarak gördüğümüz alanlardan kurtulmak için güçlü dürtüsel davranışlar sergileyebilirsiniz.

Ayın son gününde, gezegenlerin tüm yerleşimlerinin aslında bizlere değişim zamanının geldiğini işaret ettiğini ve bu yüzden de bu olayları yaşadığınızı, farklı düşüncelere sevk olduğumuzu belirtmek isterim. Sizin özelinizde değişim hangi alanda geliyorsa (İş,arkadaş, partner vs.) o alana artık sıkı sıkı tutunmamak ve zincirleri kırmanız gerektiğini vurgulamaktadır.

Bu süreçte yaşadıklarınız kötü gibi duruyor olsa bile değişimi kucaklayanlar ilerleyen günlerde desteklerini alabilirler.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi