SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURCAK  AY TUTULMASI

            SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURCAK  AY TUTULMASI

       5 Temmuz Pazar günü Oğlak burcunda bir AY TUTULMASI meydana gelecek. Bu yıl yaşadığımız üçüncü Ay tutulması. Ay tutulması dolunayla oluşacaktır. Haziran sonunda yaşadığımız Güneş tutulması ile hayatımızda yer alan bazı konuları kapatma niteliğindedir.

     Bu tutulma ile 2018 Temmuz ayında başlayan Yengeç-Oğlak aksındaki bir dizi tutulmanın son finali niteliğindedir. Bu zaman diliminde başlayan ve hala süre gelen sorunları çözüme kavuşturmak adına son dürtme niteliğindedir.

    Tutulmada ev, aile ve ilişkiler ana temalı konular olduğundan ve Marsın Koç burcunda olması hedeflediğimiz değişimleri harekete geçirme gücü verecektir. Duygusal zamanlardan geçeceğiz. Kendimizi karamsar bazen de ciddi, ne yapmamız gerektiğini bilmediğimiz ruh halinde bulabiliriz. Kariyerimiz, dış dünyaya karşı olan sorumluklarımız ile aile ve kişisel hayatımızla ilgili olan bağlılığımızı dengelemek isteyeceğiz.

    Ay tutulmaları kararlar alınmasını ve seçimler yapılmasını ister. İki taraf arasında kalmak ya da iki konu arasında seçim yapmak durumunda kalabiliriz. Tutulma dolunay ile oluşacağından içimizdeki bu çatışmaları aydınlatacaktır.    

    Hayatınızda bazı temaların kapanış niteliğinde olması muhtemeldir. Bu Ay tutulması aslında hayatınızda duygusal anlamda ihtiyaçlarınızı keşfetmeniz ve farkındalığa varmanız adına altın niteliğinde bir fırsatlar sunabilir. Keşifleriniz ağırlıklı duygusal yönde olacağından bazen dramatik ve zorlayıcı olabilir. Belirlediğimiz hedeflerde kararlı olduğumuz zaman Uranüs (ani değişiklik) olumlu etkisiyle ile bırakmamız gereken her ne ise yardımcı olacaktır.     

   Bu yıl gökyüzündeki diğer göksel olayların tetiklenmesi ile içinizde bir şeyler inşa edildi. Bu inşa edilen fikirlerin, dışarıya çıkmasını sağlayacak bir zaman dilimini başlatacaktır.Tutulmanın etkisini önümüzdeki haftalar hatta aylar (3-6)  içinde hissedebilirsiniz. Bugün tutulduk yarın etki olmadı diye düşünmeyin. Belki de şuan da duygularınızı oturtamıyorsunuz ve onları ifade dahi edemiyorsunuz.

   Bazen neler olduğunun bilirsiniz ancak ne yapmanız gerektiğini bildiğiniz halde kabul etmek istemezsiniz.Yaşadıklarından dolayı hareket etmek için o gücü bulamazsınız.Çevrenizde olanlarla ilgili başkalarını hatta en yakınlarınızı suçlamayı tercih edersiniz. Çünkü bu en kolay kaçıştır. Bu kaçışı duygularınızın sorumluluğunu almak istemediğinden yaparsınız.

   Ne zamanki duygu sorumluluğunu alırsanız ve ne olursa olsun diyebilirseniz ruhunuzun huzura kavuştuğu gündür.Ruhunuz huzura kavuşunca artık özgürsünüzdür prangalarınızdan kurtulmuş şekilde yeni yollara ufuklara adım atabilirsiniz. Tüm yollar aslında bir adım ve düşünmek için yalnız kalmayla başlar. Hayata nasıl doğarken yalnız geldiyseniz alacağınız kararları da yalnız alıp adım atabildiğinizde tekrar başlar yeni yaşamlar.        

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi