TEST EDEN YENİ AY     

        

         TEST EDEN YENİ AY           

      20 Temmuz Yengeç Yeniayı ,2017'den beri tutulma olmayan ilk Yengeç yeni ayı. Bu daha “düzenli” bir Yeni Ay olduğu anlamına gelse de, Satürn'e Güneş,Ay Güneş karşıtlığı var.Hayatımzıla ilgili ciddi kararlar,düzenlemeler  yapmamız adına 2020 en sakin döngüsünü başlatmak için bir araya gelmişler diyebiliriz.Yılın başından beri gelen süreçlerimizin tepe noktası diyebiliriz.Karşıt açılar değrlendirme,muhasebe yapma ve bazen de gitme zamanlarını vurgularlar.Yılın tam ortasında kritik bir döngüden geçiyoruz.Bazılarımızın yaşamına güneş gibi doğacak bir Yeniay diyebiliriz.

       2020'de Yengeç 'teki ikinci Yeni Ay. Tıkanmış ve kısılmış hissedebiliriz ve bu, yeni başlamak arzumuzu / ihtiyacımızı artırabilir.Yengeçteki Yeniay gözden geçirip taaahüt etmek için güzel bir zamandır..Bu  güçlü yeniay bize fayda sağlayacak önemli değişikler yapma şansımız bulunmaktadır.

     Dolunayın ortaya çıkmasından yaklaşık iki hafta sonra bu yeniay meydana geliyor,Dolunay zamanında iç dünyamızda ortaya çıkan düşünceler, güneşin pluton,jupiter ve satürn ile yaptığı kavşumlarla düşündüğümüz konularla ilgili  planlar yapmaya zorlamış olabilir.

    Kısacası bu Yeniay sabrımızı ve duygularımızı  bir nevi  test ediyor olabilir.Bir hafta önce çıkan karşıtlıklar sebebiyle iç dünyamızda zıtlıklar çıkabilir.Gerçekten seviyor mu?ya da kendimizi sorgulayacağız.ben istiyormuyum diye ..Ben nasıl bir ilişki istiyorum diye..İş hayatında nasıl bir iş istiyorum, vs... 

  

     Yılın başından beri her birimiz çok yorulduk .Daha çok sorumluluk alıp duygularımızı geriye mi atalım yoksa duygularımızın peşinden gidip sorumlulukların altında ezilmeyi mi tercih edelim,Bu ikilem bir çoğumuzu zorladı,hala bunlarla ilgili korkularınz mevcut olabilir..Geçen Yeni ayda Güneş tutulması yaşadık. Bu yeniaya sanki bir şeylere tekrar vurgu yapın,altını çizmek isteyeceğiniz bir yapıda.

  Bu Yeni ayın Güzel tarafı cesaret verecek olması. Kendimize güvendiğimizde her şeyi başarabiliriz. .Önemli olan gereksiz yüklenilen sorumlulukları bırakıp,görmezden geldiklerimizi üstenebilmek. İçimizi iyileştirmek, yani ruhumuzu düzeltmek için yeni planlar ve yeni başlangıçlar yapmak adına telkin ediyor bizleri. Yengeç Yeni ayı son kez 'HADİ  KARAR VER 'derken sağlıksız geliştirdiğiniz tutumlardan kurtulup gerçekçi adım atmanıza destek veriyor.Yaralarımızı sarmaya  başlayabiliriz. Bazılarımıza başarı da gelecektir. Yalnız bu başarılar üçüncü kişilerin kıskanç tavırlarını tetikleyebilir. Güzel bir şey olduğunda önce bunu kendinize saklayın lütfen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi