ZİNCİRLERİ KIRDIRACAK DOLUNAY

ZİNCİRLERİ KIRDIRACAK DOLUNAY

Dolunaylar Ay ile Güneş karşıtlıklarını anlatırlar ve genelde biraz gergin etkileri de içerirler.

3 Ağustos Kova Dolunayı Uranüs etkisi ile duygusal olarak hassas ve beklenmedik değişikliklere neden olabilir. Bu dolunayda pek çok kişi için özgürlük ihtiyacı, yenilenme ihtiyacı son derece yüksek olabilir. Yeni bir ben, yeni bir hayat, yeni bir ilişki vs. Artık kısır döngüye girmiş ve kangren olmuş şeyleri hayatımızdan silip atma güdümüzü yoğun olarak tetikleyecektir.

Kova burcu özgürlük ihtiyacı ile alakalıdır. Neyi istiyorsun? Önünde engel olan ne? Kimler, hangi durumlar veya yoksa engel kendin ve düşüncelerin mi? Hangi yola gitmek istiyorsun? Seni sıkan ve mutlu etmeyen bu ilişkinin neden içindesin? Neden inanmadığın halde sana dikte edilen şeyleri yapmaya devam ediyorsun? Bu sorular arasında düşüncelere dalabiliriz.  Bu soruların cevapları ile mutlu değilsek dolunay bunları mutsuzluk, umutsuzluk veya kısıtlanmış hissetmemiz için değil; aksine itici gücü bulmamız için destekleyecektir. Değişmesi gerekeni fark etmeniz ve değiştirmeniz için bu soruları gün yüzüne çıkarıyor. Kova burcunda dolunay günleri, hem bireysel hem kolektif olarak sorgulamanın artacağı günler…

Bu dolunayda yaşananlar 19 Ağustos yaşanacak Aslan yeniayına hazırlık gibi! Bu dolunay Uranüs’ün de etkisiyle iyi ya da kötü gerçekleri görüp fark edeceğiniz özgürleşmeniz gereken ne ise inceldiği yerden kopsun diyebileceğiniz günleri beraberinde getirebilir.

Hepimiz için farklı bakış açısı, aydınlanma, özgürlük ihtiyacı, en çok da memnuniyetsiz olduğumuz olaylar karşısında isyankâr tarafımız tetiklenecektir.

Yine sizi mutlu etmeyen ve geliştirmeyen iş, durum, konu, kişiler ve yine bu kişilerle bitişler bu dönemde gündeminize gelebilir. Tam bir isyan durumunda olabilirsiniz! Sizi sıkıştıran, durduran yerinizde saymanızı sağlayan sebeplere artık tahammülünüz yokmuş gibi davranışlar sergileyebilirsiniz. İçinizde özgürlük, yenilenme ve mevcut düzeninize başkaldırmalar yaşayabilirsiniz.

Bizim için özgürlük her ne ise, bu dolunayda içimizde ona giden kapıyı açmak isteyeceğiz. Eğer Ocak ayının sonunda sorumluluk almayı gerektiren ve özgürlüğe götüren o kapıyı araladıysak, şimdi o kapıdan rahatlıkla geçiyoruz demektir. Artık kapıyı aralayıp bekleme zamanı değil!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi