Belde ERGUZEL ADAMCIL

Belde ERGUZEL ADAMCIL

Stil danışmanlığı nedir?

Herkese Merhaba Sevgili Okurlar ;

Diyerek klasik bir başlangıç ile kendimi tanıtmak istiyorum öncelikle.

Doğma büyüme Bursa’lıyım. Üniversiteyi aşık olduğum şehir olan İstanbul’da okudum ve asıl mesleğim olan Uluslar arası Lojistik mezunuyum. Yaklaşık 7 yıldır bu mesleği yaparken , içten içe modaya , tasarıma olan yoğun ilgim ve arkadaşlarımın ‘’aradıklarımızı hangi mağazadan bulabiliriz’’ yada ‘’bu pantolonun üstüne ne giyilir , hangi ayakkabı olur ‘’ gibi soruları ile beraber bu hobim içime sığamaz oldu ve kendimi stil danışmanlığı yapmak isterken buldum. Artık bu sektörün hangi köşesinde durmak istediğimi iyi biliyordum ve cesaretimi toplayarak bir adım attım. Istanbul Vakko işbirliği ile Türkiye’de eğitimler veren Esmod Moda Akademisinde Stil Danışmanlığı eğitimi aldım. Şimdilerde ise aktif olarak danışmanlık vererek ve bir diğer dal olan styling üzerinden mesleğimi icra etmekteyim.

Kimdir bu stil danışmanı ve ne iş yapar ?

Bu hafta ve bundan sonraki haftalarda mümkün oldukça sizlere bu mesleği anlatmaya ve stil sahibi olmak isteyen bay/bayanlara yol göstermek üzere yazılar yazacağım. Açıkçası burada olacak olmaktan çokta mutluyum çünkü dile gelecek ve yazıya dökülecek çok konu var aslında.

Stil nedir ?

Stil ilk bakışta giyim tarzınızı ve zevkinizi ifade etme şeklidir. Stiliniz ile karşıdaki kişiyi bir çok mesaj verebilirsiniz. Dinlemiş olduğunuz müzikten tutun da ,yaşadığınız hayattan , o gün ki psikolojinize kadar uzanan mesajlardır bunlar.

Peki Stil Danışmanı nedir ? Stil danışmanı hangi noktalarda size faydalı olabilir ?

Stil danışmanları olarak asıl amacımız giyilen kıyafetin rengini ya da modelini değil , kişiyi güzel kılmaktır. Bir kadının veya bir erkeğin, vücut ve renk analizi ile hangi look içerisinde kendini güzel ve özgüvenli hissedeceğini bularak bunu ön plana çıkarmak ve yaşam tarzı haline getirmesini sağlamaktır.

  • Alışveriş yapmaya vaktiniz yok veya nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Sınırlı bir bütçeyle etkin bir alışveriş deneyimi sunabilir. Alışverişte zaman ve para kazandırabilir.
  • Yatırım gardırobu oluşturulmasına yardımcı olabilir.
  • Kendinizi, profesyonel ve kişisel yaşamınızda çoğu zaman uygunsuz giyinmiş gibi mi hissediyorsunuz? Kurumsal yaşamda üst düzey yöneticiler ve temsil ettikleri kurum için çalışma sağlayabilir.
  • Bir dolap dolusu giysiniz var ama giyecek hiçbir şey bulamıyorsunuz. Gardırop detoksu ile sahip olduğunuz parçaları daha etkin kullanmanızı sağlayabilir.
  • Yeni sezon, özel günler, tatiller ve yaşam tarzınızdaki tüm değişikliklere yönelik seçenekler sunabilir.

http://cache.net-a-porter.com/images/products/648778/648778_fr_pp.jpg

http://cache.net-a-porter.com/images/products/608440/608440_ou_pp.jpg

http://cache.net-a-porter.com/images/products/547029/547029_ou_pp.jpg

http://cache.net-a-porter.com/images/products/575111/575111_ou_pp.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Belde ERGUZEL ADAMCIL Arşivi